Zwangerschapsvoorbereiding  |  Zwangerschapsbegeleiding  |  Live en online

Innerlijke (helden) reis

De reis naar binnen

Live of online

Elke zwangere vrouw gaat van nature naar binnen. De wereld wordt langzaam wat kleiner, je onthoudt de dingen minder makkelijk alsof je gedwongen wordt om in je cocon te kruipen.
Je kan het ook vergelijken met de reis van een held die een labyrint ingaat en op weg allerlei uitdagingen tegenkomt. Ook jij komt allerlei gedachten, overtuigingen of patronen tegen die allerlei emoties kunnen oproepen. Deze emoties zijn soms lastig te voelen omdat we geneigd zijn om gelukkig te willen zijn en onze baby te beschermen tegen die gevoelens.
Net zoals de held in het verhaal de uitdagingen aangaat en ze overwint kun ook jij de emoties en gevoelens aankijken, ze doorvoelen en ze dan loslaten. En dat klinkt zo veel makkelijker dan gedaan.
Toch denk ik dat je niet meer te verdragen krijgt dan je aankunt, als kan het heel plezierig zijn om hier wat hulp bij te krijgen.

In het midden van het labyrint vind de held de beloning, net zoals jij daar je baby in de armen mag sluiten.
Van daaruit mag je langzaam de weg naar buiten maken en daar het hele vierde trimester voor gebruiken.

“Wat je niet draagt,
geef je altijd door aan de volgende generatie”

~Els van Steijn

Wanneer ik moeders vraag hoe de zwangerschap is geweest is het meest voorkomende antwoord ‘goed’. Toch blijkt dat bij doorvragen er vaak vanalles is gebeurd (niet zo gek in 9 maanden natuurlijk). En dat is ook helemaal okee.
Wanneer er dingen gebeuren zoals sterfte van een dierbare, verhuizen, trouwen of verbouwen heeft dit vaak meer invloed. Ook je baan verliezen, je zorgen maken, een traumatische bevalling in het verleden of financiële problemen zijn onderwerpelen die je niet in de koude kleren gaan zitten.

Met zulke gebeurtenissen is het vaak lastig om je gevoelens en emoties ook echt onder ogen te zien.
Je wilt vrolijk zijn, je baby beschermen, want je bent per slot van rekening toch zwanger.

In deze training gaan we samen kijken hoe jij dit kan dragen. Hoe jij er kunt zijn voor je baby én voor jezelf. Want ook nu geld dat wanneer jij goed voor jezelf zorgt, je ook goed voor je baby zorgt.

Gratis Hartgesprek

Gratis Hart-gesprek

Heb jij een verlangen om de geboorte van jullie baby of een zachte liefdevolle en krachtige manier vorm te geven?
Wil jij meer weten over HypnoBirthing®?
Of wil jij gewoon meer informatie over hoe ik je kan helpen?
Twijfel dan niet en vraag een gratis Hart-gesprek aan! Ik vind het leuk om met je te praten.

Innerlijke Helden Reis

Gratis Webinar

In dit gratis webinar geef ik je de 9 sleutels tot een fijne zwangerschap. Ik vertel je over jouw innerlijke reis, over de verbinding met je baby en je omgeving, over zelfliefde, over stilte, de natuur en zo veel meer.

Wil jij dit ook…?

Je wilt je baby een fijne start geven
9 Maanden leeft je baby bij je in de buik. Best bijzonder, als je daar even bij stil staat.
Deze bijzondere tijd kan worden overschaduwd wanneer jij je zorgen maakt, het leven niet stil staat of je klachten hebt. Door bewust te ontspannen ontspant je baby ook. Dan is er ruimte om contact te maken en kun je als team samen de geboorte ingaan.

Je wilt die magische verbinding met je baby
Je voelt dat je iets mag gaan doen, iets om je baby nu en straks na de geboorte te helpen. Je voelt dat je baby veel licht met zich meeneemt en je wilt weten hoe je hier mee kan omgaan. Hoe kun je contact maken met je baby in je baarmoeder?

Je wilt je vrij van beperkende emoties of gedachten voelen
Wij komen uit een wereld waar het normaal is dat we gevoelens wegduwen en doorgaan met het leven. Terwijl deze zwangerschap een uitnodiging is om naar binnen te keren. Om deze beperkingen los te laten zodat je weer ruimte voelt en vrij bent om te vertrouwen op je innerlijk weten, je instinct en je intuïtie.

Na het traject

Ben jij je bewust van de emoties en gedachten die je in de weg zitten
Je weet welke beperkende emoties en gedachten er zijn, je herkent ze en je weet waar ze vandaan komen. En dat is het moment om ze los te laten!

Zijn al jouw onzekerheden weg
Door alle kennis over het geboorteproces (kennis is macht, en kennis geeft ook rust en dat is precies wat je als moeder nodig hebt om ontspannen te bevallen) vallen angsten en onzekerheden weg.
Je hebt meer zelfvertrouwen en je hebt zowaar best zin in die hele bevalling.

Zet jij jezelf op de eerste plek
Een ontspannen mama is een ontspannen gezin. Het begint bij jou hoe jij je voelt én hoe je baby zich voelt. In de cursus gaan we aan de slag om jezelf op de eerste plek te zetten, om tijd voor jezelf in te plannen en te doen waar je naar verlangt.

Ben jij je bewust van je eigen geboorte
Ik merk vaak dat de patronen van je eigen geboorte ervoor zorgen dat je baby op een soortgelijke manier geboren wordt.
Wanneer jij deze patronen, deze oude pijn, aankijkt en heelt verandert er veel in je systeem. Je voelt last van je afvallen, waarvan jij je niet bewust was. Je voelt een ongekende vrijheid en ruimte voor verlangens en wensen.
Dit zal je baby ook voelen. Daarbij zal je baby deze patronen niet overnemen. 

Wat een bijzonder reis mocht ik met Bianca maken. Ik mocht belangrijke onderwerpen aankijken en door het helen ervan kon ik zo ook loslaten. Wat een vrijheid. Zo fijn dat ik al die last van mijn schouders kwijt ben, zelfs last waarvan ik geen weet had. En alles mocht er zijn, niet alles hoefde te worden opgelost, ook niet voor mijn baby.
Het contact met mijn baby is zoveel hechter geworden, ik kan ons kleintje nu echt aanvoelen, alsof ik weet wat ons kleintje wil zeggen.

Bianca is een rustige en ervaren vrouw met veel kennis en humor. Ik kon mijn emoties laten gaan zonder dat het heel zwaar werd.
Ik ben heel blij dat ik deze speciale cursus heb gevolgd en raad hem iedere zwangere aan.

Jannie

Ben jij er klaar voor om op je innerlijke wijsheid aan te kijken?

Heb je nog vragen of weet je niet of Je innerlijke (helden) reis iets is voor jou?
Vraag gerust een gratis Hart-gesprek aan, ik leg je graag wat meer uit.

Of meld je aan voor het gratis webinar Een positieve zwangerschap die binnenkort wordt gegeven.

Wens jij?

 • Een rustige liefdevolle zwangerschapstijd?
 • Vertrouwen in jezelf en je lichaam?
 • Dat je met positieve gedachte naar de bevalling toeleeft?
 • Een sterke band met je baby in de zwangerschap, als voorbereiding voor de band tijdens de geboorte en daarna?
 • Dat je vanuit en ontspannen en rustige, misschien wel vredige zwangerschap met je bevalling kunt beginnen?

Met dit traject geef ik je alle kennis en het vertrouwen dat je nodig hebt om jouw kans op een mooie, bekrachtigende zwangerschap te beleven aanzienlijk te vergroten. Om zo jezelf en je baby een grote kans te geven op een fijne geboorte.

Wanneer je naar het onkruid kijkt,
zie je de bloemen niet

Met deze training leer jij:

Jouw reis

De symboliek van de held die het labyrint ingaat wordt uitgelegd. Je krijgt informatie over het energieveld van jezelf en hoe die anders is dan die van je baby. Ook krijg je uitleg over hoe de geboorte in de tijd wordt beleefd en hoe het nu mag worden ervaren.

Beeldvorming

In de media krijg je een beeld te zien wat niet helemaal realistisch is, vooral de films en series slaan de plank volledig mis.
Je leert in deze module hoe een intuïtieve bevalling eruit ziet, hoe jij je eigen weg hierin mag afleggen én wat voor invloed ingrijpen het heeft wanneer je ingrijpt in dit proces.

Creativiteit als middel naar innerlijk weten

Deze module gaan we creatief aan de slag en dit komt ook elke module terugl in de oefeningen en opdrachten. Je leert hoe je zelf een affirmatie kan maken. Je maakt een kracht-collage, je gaat schrijven en we gaan een begin maken van een birth-map.

Jij als vrouw

Al tientallen jaren bekijken we de zwangerschap en de bevalling vanuit een mannelijke visie. In deze module gaan we er vanuit een vrouwelijke visie naar kijken. Cyclisch in plaats van linear.
Ook leer je over informed consent en embodied consent en over de ontwikkeling in je hersenen.

Omgeving

Deze module gaan we in op je omgeving. De omgeving in de vorm van steun, maar ook de sfeer die je zelf kunt maken, de natuur die je steunt, je hormonen en de kracht van je woorden.
Holding Space wordt uitgelegd en hoe je partner je hierbij kan helpen.

Zelfliefde

Jij bent het middelpunt!
Jij moet goed voor jezelf zorgen, dan zorg je ook goed voor de baby in je buik en dus goed voor je gezin.
We gaan het hebben over de tweede pijl en over ontspanning, aannemen, berusten en ontvangen.
Een liefdevolle module vol ontspanning

Vrijheid & Ruimte

Deze module leerj je over bewegingsvrijheid, letterlijk en figuurlijk. Ook over de ruimte die jij in mag nemen, denk aan de uitgerekende maand in plaats van de datum.
Ook gaan we in op hoe belangrijk humor is en gaan we alle kennis loslaten. Daarnaast gaan we onze ouders teruggeven aan zichzelf.

Verbinding

Deze module gaan we in op de verbinding met jezelf en de verbinding met je baby. Je krijgt een oefening hoe je kunt communiceren met je baby. We gaan je buik eens nader bekijken, met belly mapping. We gaan de liefde laten stromen en je relatie bekijken. En tenslotte mag jij je thuis gaan voelen in je lijf.

Natuur & Stilte

Deze module gaan we het hebben over bewegen, ritme en spiraling. en wat weeën of golvingen hiermee te maken hebben.
Ook de kracht van de stilte en het zijn ipv doen wordt uitgelegd én je gaat hiermee aan de slag. Ook wordt er toegelicht wat dit doet met je baby.

Wat krijg je allemaal?

 • 9 modules met oefeningen, opdrachten en meditaties
 • een afspraak met mij om naar je geboorteverhaal te kijken
 • een afspraak met mij om beperkende gedachten los te laten
 • elke week een mail zodat je overzicht houd over wat je geleerd hebt en het makkelijk kunt toepassen
 • Online begeleiding na het traject tot en met de geboorte van jullie kindje

PLUS

 • mijn extra sausje: als geboorte healer en coach heb ik extra aandacht voor je baby’s blauwdruk en jouw eventuele ervaringen
 • diepgang met betrekking tot bewust en intuïtief in je zwangerschap staan om zo die zachte landing voor je baby te garanderen

  De investering in deze waardevolle reis naar binnen, jouw heldenreis bedraagt
  tijdelijk €149,-

  Jij mag (weer) op jezelf vertrouwen, op je lijf, je intuïtie en je instinct.
  Laten we (oude) angst, verdriet, beperkende gedachten en overtuigingen loslaten.

  Laat mij je helpen met mijn ervaring als Geboorte healer en coach

  Als kind vond ik baby’s magisch en hield de baby zo graag vast. Het leuke was dat baby’s vaak stil werden bij mij, dus oppassen was één van mijn favouriten. Ik wilde niets liever dan zelf moeder worden dan dat werd ik als enige in de vriendengroep (en als oudste in het ouderlijk gezin) met 25 jaar. Ik voelde me vaak alleen en onbegrepen, kon mijn verhaal bij niemand kwijt.
  En wat herken ik dit van mama’s die in de coronatijd zwanger waren en zijn bevallen. Geen of nauwelijks contact met anderen. De wereld is klein en pas wanneer je kindje naar een kinderopvang of school gaat kom je de moeders tegen die in hetzelfde schuitje zitten. Dat terwijl er nu extra veel baby’s worden geboren.

  Ik merkte dat doordat ik op mezelf aangewezen was, er veel emoties, gedachten en overtuigingen boven kwamen die ik graag anders zou zien, zou willen helen. 

  Ik ben zo dankbaar dat ik moeder mag zijn van onze 6 kinderen! En ook ben ik dankbaar voor de 2 zieltjes die even bij me zijn geweest en eindigden in een miskraam met 6 en met 11 weken.

  Ik loop graag een stukje met jou mee, zodat jij je vol vertrouwen voelt om de reis naar binnen te maken. Zodat jij die emoties, beperkende gedachten en overtuigingen kunt loslaten!

  Ook na de geboorte ben ik er voor je wanneer je me nodig hebt.

  Jij bent bij mij in goede handen.

  Warme groetjes Bianca

  HypnoBirthing© Bianca Gerritsen

  De wet van de boerderij:
  Wat je zaait,
  moet je eerst goed verzorgen,
  daarna heb je een prachtige oogst

  Succesverhalen 

  Door de gesprekken met Bianca tijdens de zwangerschap, kon ik beter contact maken met onze baby, alsof we een team waren. De angst die ik had voor de bevalling nam af, omdat we een bevalplan maakte en ik vertrouwen kreeg in mijn eigen kracht. De geboorte was niet helemaal zoals gewenst, maar het was wel een bevalling waar ik met een goed gevoel naar terug kan kijken.

  Petra

  Veelgestelde vragen

  Ik ben pas net zwanger, kan ik dan meedoen?

  Jazeker!
  De trajecten kun je starten wanneer jij eraan toe bent om meer te ontspannen. Je kunt dus nu beginnen of later, net wat jij het fijnste vindt.
  Twijfel je welk traject het beste bij jullie past? Vraag dan een gratis hartgesprek aan via deze link

  Ik ga bijna bevallen, ben ik dan te laat om een traject te volgen?

  Nee hoor.
  Zeker wanneer je nog zorgen of angsten hebt lijkt het me heel fijn om nog een afspraak te maken om die angst of die zorgen aan te kijken. Ik help je graag ontspannen de bevalling in.
  Samen maken we een traject op maat, zodat jij geholpen bent.

  Ik heb al een kindje, heeft het dan zin?

  Absoluut.
  Ik merk dat elke zwangerschap anders is en er ook andere emoties, gedachten ed omhoog kunnen komen. Soms hele andere zaken, soms ga je meer de diepte in.

  Dus wil jij ontspannen bevallen, bewust(er) contact maken met je baby en/of je baby goed kunnen bijstaan na de geboorte, voel je dan welkom.

  In de toekomst ga ik ook workshops geven, zodat je met andere zwangeren samen in een dag de reis naar binnen kan maken (als aanvulling op de cursus of het traject)

  Wat en waar?

  Dit 1-op-1-traject bestaat uit een online gedeelte (via mijn academy website) én een gedeelte waarop we online of in mijn praktijk afspreken.

  Dit zullen 2 afspraken zijn, 1 om naar je geboorteverhaal te kijken en 1 om de beperkende gedachten en overtuigingen los te laten. Minimaal 4 uur 1-op-1 begeleiding dus.

  Verder krijg je elke week een mail, 9 mails voor 9 sleutels én krijg je elke week een focusmail tot aan de geboorte.

  Mijn vraag staat er niet bij...

  Dan zou ik het heel fijn vinden als je me dit laat weten!
  Via mail of vul het contactformulier in.

  Mag mijn partner ook mee?

  De online cursus kun je zeker samen volgen, echter is de cursus niet speciaal voor jou én je partner gemaakt.

  Soms hebben ook vaders zorgen en spanning in hun lijf rondom de zwangerschap en de bevalling van hun vrouw.
  Wanneer je partner hier interesse in heeft kan hij zeker mee (of online) om hier naar te kijken. Het traject kan altijd op maat worden gemaakt.
  Vraag gerust naar de mogelijkheden.

  Kan ik niet gewoon een boek lezen hierover?

  Natuurlijk kun je hier een boek over lezen.

  Ik merk dat een boek alleen nog geen ontspanning geeft. Kennis is meestal niet genoeg om die diepe ontspanning te realiseren.
  Het is alsof je dan alle ingrediënten hebt, maar nog geen taart kan bakken. In de cursus of in het traject gaan we deze ingrediënten samenvoegen en er iets nieuws van maken.

  Welke methoden gebruik je?

  Ik heb jarenlang cursussen opleidingen gebruikt die ik me eigen heb gemaakt.
  Ik gebruik deze methoden dus ook door elkaar, voor mij vult alles wat ik de laatste jaren heb geleerd enorm aan.

  HypnoBirthing©
  Geboorte In Kaart
  Behoeften In Kaart
  Baby Behoeften In Kaart
  Gedachtegoed van Anna Verwaal
  Theorie van Rien Verdult
  Bloesemtherapie met verschillende systemen
  Spirituele Transformatie Coching
  Afstemming
  Geboorte Massage en andere massagevormen
  Meditatie
  Aromazorg
  Edelstenen
  Ilahinoor
  Ankh

  Annuleren door jou als cursist

  Tot 6 weken voor de aanvangsdatum kun je je deelname kosteloos annuleren.
  Bij latere annulering ontvang je 75% deelname geld terug.
  Wanneer je je onverhoopt twee weken voor aanvang van het traject afmeldt, ben je het gehele cursusbedrag verschuldigd.

  Annuleren door mij

  Dit traject is 1-op-1

  Verder gelden onderstaande algemene voorwaarden:

  • Ik heb het recht een bijeenkomst te verplaatsen naar een andere datum, bijvoorbeeld vanwege ziekte of omstandigheden
  • Het missen van een of meerdere delen van het traject geeft geen recht op restitutie van deelname geld
  • De afspraken spreken we gezamenlijk af, ook hierbij geld minimaal 24 uur van te voren (met een geldige reden) annuleren
  • Een wijziging van je boeking geldt als een annulering

  Jij bent klaar om je te ontspannen en bewust zwanger te zijn! Maar hoe?

  Laten we tijdens een gratis Hart-gesprek samen kijken welke stappen je kunt nemen.

  Samen delen vanuit een sisterhood

  Wil jij met meer mama’s hierover praten?
  Ik heb een facebookgroep gemaakt waarin we elkaar tot steun kunnen zijn. Ook ben ik regelmatig live om waardevolle informatie met jullie te delen.

  Zwangerschap, Geboorte en het Vierde Trimester