Lieve Mama

Ik zie je, ik hoor je, ik ben er voor je!

Mijn missie is om jouw baby een stem te geven

Als baby en later als kind had ik geen stem.
Volgens de psychologie zijn er 6 basisbehoeften die elk kind nodig heeft, veiligheid, verbondenheid, zelfwaardering, zelfexpressie, realistische grenzen en autonomie. Ik ervaarde een ruime hoeveelheid autonomie, maar de andere basisbehoeften werden niet vervuld, wat maakte dat het voor mij onveilig voelde.
Wanneer een kind zich niet veilig voelt door tekorten in deze basisbehoeften, gaat een kind zich aanpassen, overcompenseren of onzichtbaar willen zijn. Ik deed het allemaal. En werd een ster in aanpassen. Op die manier compenseerde ik de verbinding die ik niet ervaarde met anderen.

Nu jaren later, met hulp van coaching en psychologie begrijp ik wat er is gebeurd en waarom mijn gedrag zo is veranderd. Van een open peuter naar een gesloten kleuter, een gepeste puber en een student die rondliep met een masker.

Tevens kwam ik erachter dat wat ik meemaakte als kind, tiener en student een herhaling was van de ervaringen in de baarmoeder. Mijn moeder was bezorgd of ik niet zou eindigen in een miskraam, zoals voor mij gebeurde en durfde zich lange tijd niet aan mij te hechten. Daarbij begon ik niet alleen in de baarmoeder, ik was met meerderen, in de eerste dagen (waarschijnlijk in de eerste 2 weken) zijn mijn meerlinghelften gestorven. 
Dit gaf natuurlijk een heel onveilig, koud gevoel.

Ik heb wel eens gekscherend gezegd, de beste therapie is het starten van een praktijk. Sinds ik eind 2017 een herstart heb gemaakt met mijn praktijk verliep mijn ontwikkeling in een sneltreinvaart.  Ik begreep mijn eigen gedrag en het gedrag van onze kinderen, een belangrijke stap naar het begeleiden van jouw baby of kind.

Ik zal samen met jou meekijken en meeluisteren naar de ervaringen die jij als zwangere moeder of moeder meemaakt. Voor mij ben jij moeder vanaf de conceptie van de baby in je buik en eigenlijk zelfs al iets daarvoor.

Het is prachtig om jouw baby een stem te geven, om je te begeleiden in het zelf helpen van je kind. Om jouw als moeder te laten zien wat de behoefte van je baby is zodat je je baby kunt begeleiden vanuit je hart, je ziel en je intuïtie.

Gedrag is altijd logisch

Wanneer je baby problemen laat zien van ‘onschuldig’ huilen tot explosieve boosheid heeft dit altijd een reden. Ook bij veel huilen, niet slapen, onrust of overprikkeld zijn.
Gedrag is altijd logisch.
Ik was al jong (25 jaar) moeder en wilde zo graag vanuit mijn intuïtie kunnen opvoeden, vanuit mijn gevoel weten wat ik het beste kon doen bij het individuele kind. Wat viel dat tegen, niemand die me hierbij kon helpen en in de stapel boeken vond ik ook geen wijsheid.
Inmiddels heb ik mijn gevoel, mijn intuïtie gevonden en laat ik deze vrij stromen. Nu kan ik onze kinderen écht begeleiden naar een volwassene.

Graag ga ik samen met jou op zoek naar de logica achter het gedrag. Naar de oorzaak van het probleem, naar de spiegel met jouw gedrag, naar jouw intuïtie en de verbinding tussen jou en je baby. Zodat jij kan vertrouwen op jezelf én je baby.

Wat is jouw verhaal?

Ik ben Bianca Gerritsen, getrouwd met Jacquo en samen zijn we de trotse ouders van 6 kinderen (geboren in 2002, 2004, 2006, 2008, 2011, 2013) en wonend op een boerderij.
Wij gingen van de luiers naar het maandverband. 😉
Een gezellige drukte.

Ik ben gespecialiseerd in het coachen naar de kern van het probleem door te beginnen bij je start. Ik werk met aanstaande moeders en moeders met baby’s.
Door te kijken naar de allereerste start, de ervaringen in de zwangerschap en de geboorte, kun je gedrag verklaren en veranderd of verdwijnt het (probleem)gedrag als vanzelf.
Ik ga je leren hoe het komt dat je baby, je kind of jij dit gedrag heeft/hebt en waar dit vandaan komt. Dan kun je je baby of kind nog beter helpen om zijn behoefte te herkennen, te erkennen en hier actie op te ondernemen.
Je gaat dit doen vanuit je hart, zodat je ook écht op je intuïtie en innerlijke wijsheid kunt vertrouwen. Jullie verbinding, jullie hechting, zal hierdoor enorm versterken en verdiepen.

Het kijken vanuit je start is voor veel mensen een nieuw gegeven, toch wordt er al meer dan 30 jaar onderzoek naar gedaan. In mijn visie zijn we niet toevallig bij onze ouders geboren en krijgen we niet toevallig deze kinderen. Het past bij elkaar, we mogen van elkaar leren zodat onze ziel kan groeien. Zodat we ons kunnen ont-wikkelen (steeds meer wikkels eraf halen) zodat we steeds meer onszelf zijn.
Dit gaat niet altijd vanzelf, soms is hulp erg fijn om weer op je eigen weg vooruit te komen.
Ik heb opleidingen en cursussen gevolgd bij de experts in Nederland en België en ben zo dankbaar dat ik nu anderen kan helpen in dit prachtige vak.

Ik vind het zo’n dankbaar werk dat ik aan het begin mag staan van zulke mooie veranderingen.

Dat gedrag als vanzelf verandert of verdwijnt. Dat zelfvertrouwen groeit!

Wil je meer weten?

Laten we elkaar ontmoeten!

Twijfel je of ik iets voor je kan doen of heb je nog vragen?
Mail of whatsapp me, dan bel ik je terug voor een gratis gesprek.