Wat is het toch leuk om mensen iets te mogen leren.
Vandaag was ik bij de Ont-moeting en hierin komen we als therapeuten bij elkaar om elkaar te helpen, ons netwerk uit te breiden en van elkaar te leren.
Vandaag heb ik gepraat over geboortetrauma’s.

De uitnodiging:

Om half 11 is de presentatie van Bianca Gerritsen over haar praktijk. Over welke problemen (ook nu, in je volwassen leeftijd) je tegen kunt komen, die je hebt opgelopen tijdens de zwangerschap van jouw moeder en je eigen geboorte.

In mijn presentatie vertel ik jullie over de oorzaken van het overmatig huilen, de onrust, de slaapproblemen en de darmproblemen van een baby. Er zijn verschillende stadia tijdens een zwangerschap dat je extra kwetsbaar bent, denk maar eens aan de ontdekkingsfase. De tijd dat je ouders ontdekken dat ze zwanger zijn van jou. Dat kan een hele mooie bijzondere tijd zijn, maar ook een stressvolle periode met veel twijfels. Als kleine mensje in de buik bij je moeder beleef je deze gevoelens van, vooral, je moeder heel intens. Ik neem je in het kort mee langs deze fases tijdens de zwangerschap.

Omdat ik de presentatie graag voor iedereen interessant wil houden ga ik de vertaalslag voor jullie maken. Wat komen of kwamen jullie tegen bij jullie (klein)kinderen en wat kun je hier aan doen. Maar ook wat voor patronen hebben jullie opgepikt tijdens de geboorte of ben je met een keizersnede naar buiten gekomen? Dit patroon komt nog vaak in je leven terug.

Van oudsher ben ik verpleegkundige, tevens ben ik moeder van 6 kinderen en babymassage docent en inmiddels ben ik bloesemtherapeut met een eigen praktijk op onze boerderij.

De bloesemremedies die ik gebruik vind ik net magie. Ze helpen mij en mijn klanten. Dit doen ze door het tekort aan te vullen. Een voorbeeld: je bent bang om je praktijk te laten groeien, dan kun je de angst aanpakken. Echter de bloesemremedies werken anders, zij vullen de moed aan. Als je meer moed hebt dan verdwijnt de angst als sneeuw voor de zon. Wat mij betreft is het niet nodig om alle lessen in het leven steeds maar weer door te maken. Als jij er genoeg van hebt, dan is het tijd om het los te laten, hier helpen bloesemremedies bij. Hier vertel ik graag meer over.

Ik heb er zin in. Kom je ook?

Bericht uit de facebookpagina van netwerk De Ont-Moeting:

Weer een gezellige en interessante ontmoeting vanmorgen. Deze keer een presentatie door Bianca Gerritsen over baby’ s, en wat er speelt rond zwangerschap en geboorte. Ook de invloed die dit heeft in ons latere leven is soms niet gering. Zeker een mooie ontmoeting waard.