Babyproblemen bestaan niet  |  naar rust en vertrouwen  |  Ook traject voor je kind

Ondersteuning voor je baby

Elk kindje verdient de best mogelijke start.
Met mijn begeleiding help ik jou en je baby om een diepe, liefdevolle verbinding op te bouwen vanaf de zwangerschap tot aan de eerste jaren.
Samen zorgen we voor een warm en geborgen begin.

Herken je dit?

Je bent bevallen, de kraamverzorgster is net de deur uit en alsof je baby dit weet, begint hij of zij te huilen en is slapen ineens moeilijk. Je dacht dat je wel wist hoe jij je baby kon helpen, maar nu weet je het niet meer.

Je hebt vast al eens gehoord dat stress tijdens de zwangerschap niet goed is voor je baby. Maar hoe werkt dit dan? Is dit dan de reden dat mijn baby nu zo huilt, zich overstrekt of niet wil of kan slapen?

De geboorte van je baby is overweldigend. Van een warme, vertrouwde omgeving naar een wereld vol nieuwe prikkels (zoals honger, veranderende temperatuur, niet meer bloot en niet altijd mama in de buurt). Misschien was de bevalling zelfs intens, heftig of zelfs traumatisch voor je baby.

Soms raak je overspoeld door alle vragen in je hoofd. Hoe voorkom je voorkeurshouding of een afgeplat hoofdje? Hoe draag en til je je baby het beste? Hoeveel slaapt een baby eigenlijk, wat zijn sprongetjes, en is het normaal dat je baby zoveel huilt?

Iedereen in je omgeving heeft wel een advies hoe jij je baby moet opvoeden. ‘Laat je baby best even huilen’ of ‘je verwent je baby als je altijd meteen reageert’. Het voelt niet goed om ernaar te luisteren, maar je wordt onzeker en in de war. Het is moeilijk om bij je eigen gevoel te blijven als anderen je er juist uithalen.

Hoe zou het voor je zijn

Stel je voor dat je de lichaamstaal van je baby begrijpt en weet waarom je baby huilt of moeilijk slaapt. Dat je precies weet wat je kunt doen om je baby te helpen, zelfs na een stressvolle zwangerschap of een moeilijke geboorte. Hoe zou het voor je zijn om je baby te begeleiden in deze nieuwe wereld, zodat hij of zij rustig kan wennen aan alle nieuwe ervaringen? Met kennis over wat normaal is en hoe je je baby het beste kunt ondersteunen, worden de stemmetjes in je hoofd stil. Je voelt wat er nodig is en kunt vol vertrouwen voor je kindje zorgen.

Veel van deze problemen verminderen of verdwijnen wanneer je de behoeften van je baby vervult. Als deze behoeften niet worden vervuld, zie je het gedrag hiervan vaak terug wanneer ze ouder zijn, bijvoorbeeld op de basisschool. Hiervoor bied ik het bewustzijnstraject “Goud voor je kind” aan.

  Hoe gaat het in zijn werk?

  • We beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
  • Besluit je daarna dat ik jouw coach ben? Dan plannen we een tweede en derde gesprek waarin we het geboorteverhaal van je baby gaan bekijken, de reis van conceptie tot en met nu. Ik vertel je wat je kunt verwachten aan patronen en behoeften die je baby hierbij kan laten zien en beantwoord al je vragen.
  • Vervolgens hebben we nog twee fysieke afspraken waarin ik met je stil sta bij aarden en ademen. En gaan we de verschillende manieren van huilen van je baby bekijken en hoe je je baby kunt troosten en helpen.
  • Je krijgt praktische tips, een hechtingsplan, de imprint van je baby op papier door de patronen en behoeften te beschrijven en zicht op de lichaamstaal van je baby.

  Tussen de afspraken door kun je mij altijd bellen, mailen of appen met vragen. 

  Aan het einde van het traject ga jij naar huis met

  • Zelfvertrouwen in het helpen van je baby: Je voelt je zeker hoe jij je baby kunt troosten, ook als hij of zij veel huilt.
  • Inzicht in je baby’s gedrag: Je begrijpt waarom je baby bepaald gedrag vertoont en weet precies wat hij of zij nodig heeft, waardoor je eventuele schuldgevoelens loslaat.
  • Kennis over de belevingswereld van je baby: Je kunt je baby goed begeleiden in deze nieuwe wereld vol indrukken.
  • Vertrouwen in de ontwikkeling: Je weet hoe je baby zich ontwikkelt, kunt meeveren met de sprongetjes, en weet wanneer je je baby wel of niet moet stimuleren.
  • Rust en zelfvertrouwen: Je voelt precies aan wat je baby nodig heeft en ervaart geen onzekerheid meer door ongevraagde adviezen van anderen.

  Succesverhalen

  Na een heftige bevallig middenin de Coronatijd, heb ik Bianca benaderd voor ondersteuning.
  Ze bood me een traject op maat en dat was zó fijn!
  Van draagdoekknopen tot de energetische verbinding met mijn dochter herontdekken, Bianca stond ons met raad en daad bij. Zij bood ons een holistische kijk op de bevalling, de kraamtijd en het moederschap en speelde in op alle behoeften, zowel die van mij als van mijn dochter Muna.
  En zo moeder, zo dochter; de spanning in ons lijf is verdwenen en we staan relaxter en opener in contact met onszelf, elkaar en de wereld om ons heen. Mijn kraamtijd en mijn leven als moeder hebben door de liefdevolle begeleiding van Bianca een mooie start gemaakt.
  Lieve Bianca, namens Muna, Koos en ik, dank je wel! ❤

  Aca

  Moeder

  Het fijne vond ik de rust die je uitstraalde en de tijd die je nam voor mij. Op het moment dat ik bij jou kwam was ik de wanhoop nabij en jij creëerde rust.
  Je bent begripvol, rustig en geduldig en je geeft goede nazorg ook nog op afstand.
  In ons verhaal was de combinatie reguliere zorg en de afspraken met jou optimaal. Het gaat al lange tijd erg goed

  Loes

  Moeder

  Toen Wout net geboren was huilde hij erg veel en was hij er gespannen. Via je zwager hoorde ik dat jij hier iets voor mij in kon betekenen. Ik ben er open in gestapt omdat ik nog geen enkele ervaring had met bloesemtherapie. De rust die jij uitstraalt, het thuisgevoel wat je probeert te creëren, het inlevingsvermogen in mij vind ik erg fijn. Jouw rust en betrokkenheid gaf mij een begrepen gevoel.
  Wout had tijdens het consult al steeds minder last van spanning. Het huilen werd minder, hij ging beter drinken. Het begrip dat mijn moederhart het bij het rechte eind had was voor mij ook iets wat veel los maakte.

  Doordat ik jou kende en een erg prettig persoon vond heb ik ook gekozen om de babymassage bij jou te volgen. Het voelt prettig om zoiets te doen bij iemand waarbij je je veilig voelt.
  Het ging veel verder dan alleen de massage. We hebben veel dingen besproken over hechting en opvoeding. Jouw visie op opvoeding was duidelijk en helder maar werd niet opgelegd. Je stelde vragen die me aan het denken zette. Daarnaast was er tijd voor Lonneke die zelf kon aangeven of ze het fijn vond of niet, je liet me zien waaraan ik dat kon merken. Ik vind jouw gemoedelijkheid waarmee alles gaat heel fijn. Lonneke heeft genoten van de massages tijdens het consult, maar ook daarna, ik heb het nog toegepast toen ze erg slecht sliep, om haar iedere avond te masseren ze vindt het nog steeds prettig. Ook op mijn werk in het KDV gebruik ik het regelmatig.

  Christel

  Moeder

  Investering

  Je krijgt 4 sessies waarin we de diepte gaan en jij vanuit je intuïte je baby kunt ondersteunen.
  Elke sessie duurt ongeveer 2 uur
  Bij jonge baby’s is de voorkeur om dit bij je thuis te doen.
  Je krijgt een op maat gemaakte handout waarin je de belangrijkste dingen kunt nalezen, waarin het geboorteverhaal staat uitgelegd en het hechtingsplan staat twv 149,-

  Als bonus krijg je er de online training BabyBliss bij twv 249,-

  De waarde is 880,-
  Je investering 499,-

  Het is mogelijk om dit bedrag in 4 gelijke bedragen van 125,- te voldoen

  Wat is het verschil tussen live en online?

  Live is bij mij in de praktijk
  Online is thuis in je eigen omgeving, we videobellen dan via Zoom

  Het voordeel van online is, dat jij niet hoeft te wennen aan een andere omgeving en niet hoeft te reizen. Ik merk dat mijn klanten daardoor sneller ontspannen.
  Het voordeel van live is, dat ik je kan masseren (een speciale geboorte-massage) of dat we makkelijker kunnen werken met opstellingen.

  Het resultaat is hetzelfde, dus je mag echt kiezen waar jij je het beste bij voelt. Een combinatie van online en live kan ook

  Is dit traject met mijn baby?

  Je baby is altijd welkom, zodat jij je baby kunt voeden.
  Daarnaast is het ook heel fijn om samen naar je baby’s lichaamstaal te kijken en te ervaren hoe jij je baby op een andere manier kan troosten.

  De eerste 40 dagen na de geboorte adviseer ik om de afspraak online of via een huisbezoek af te spreken.

  1-op-1 begeleiding

  Hoe

  Het 1-op-1 traject bestaat uit 6 stappen

   

  Geboorteverhaal

  Jouw baby heeft de geboorte bewust meegemaakt. De geboorte is overweldigend voor elke baby, ook wanneer alles voorspoedig is gegaan. Soms is het nodig dat er medisch wordt ingegrepen en gelukkig leven we in een tijd dat dit ook kan en er veel mogelijk is. Het kan levensreddend zijn. Tegelijkertijd heeft dit ingrijpen een impact op jouw baby.
  We brengen samen de reis van conceptie tot en met de geboorte van je baby in kaart.
  In het liefdevolle mama programma kijken we naar jouw geboorteverhaal.
  We gaan dit doen met een Helende Verbinding Massage (aan je voeten) om een nieuw fundament te kunnen bouwen én met foto’s om je lichaamsgeheugen te activeren. Dit is een eerste stap naar meer rust.

  Geboortepatronen

  Geboortepatronen zijn de patronen die ontstaan uit de reis van conceptie tot en met de geboorte. De blauwdruk.
  Hoe vreemd het misschien ook klinkt, je baby is vanaf het prille begin (de conceptie en soms al vanaf de kinderwens) een bewuste ziel. Alles wat jij meemaakt tijdens de zwangerschap en geboorte heeft invloed op je baby. Je baby voelt en ervaart wat jij meemaakt. Dit wordt via de navelstreng (door biochemische processen) doorgegeven en opgeslagen in het lichaamsgeheugen van je baby. Dit is een onbewust geheugen, waardoor je dit niet kan herinneren, maar wel voelen of ervaren door je gedrag of doordat je ‘geraakt wordt’.
  Bij je baby zien we deze patronen bij de lichaamstaal, het huilen, het overstrekken of het niet slapen. Bij jouw zien we het gedrag in het ‘geraakt worden’ of het onverklaarbare of onbewuste gedrag.

  Behoeften

  Tijdens het bovenstaande kijken we steeds naar wat je baby nu nodig heeft. Samen gaan we kijken hoe we deze behoeften nu kunnen invullen en vervullen. Je staat er niet alleen voor en krijgt alle begeleiding die hiervoor nodig is.

  Stilstaan bij jezelf: aarden / ademen

  Naast dat we kijken naar het geboorteverhaal van je baby (of van jezelf) en de tijd erna, heb ik ook aandacht voor jou. Wanneer het niet lekker gaat met je baby, gaat het met jou vaak ook niet zo lekker. Er komen vaak gevoelens van frustratie, onmacht of zelfs een gevoel van falen of schuld. Dit zijn hele normale gevoelens. Het is niet makkelijk om je balans en rust te (her)vinden wanneer je zo veel meemaakt. Door middel van oefeningen, meditaties of blessings (bekrachtigen van de nieuwe energie) help ik je om de verbinding met jezelf terug te vinden of te versterken.

  Huilen herkennen

  Er zijn verschillende soorten huilen van je baby en soms werkt dit huilen op onze zenuwen.
  Ik ga je helpen te zien (Baby Body Language) en te horen wat je baby wil vertellen. Heeft hij honger, of is hij aan het verwerken?
  Daarnaast ga ik je leren om de ene keer je baby te troosten en de andere keer er alleen te zijn en je baby te begeleiden in het huilen.

  Verbonden met jezelf, je intuïtie en je hart (onderbuikgevoel)

  We gaan de verbinding met jezelf herontdekken. Je op een nieuwe manier verbinden met de aarde en het universum, zodat de energie kan stromen. Er komt balans en je hoort de stem van je intuïtie weer.