Zwangerschapscursus  |  Zwangerschapsbegeleiding  |  Live en online

HypnoBirthing®

Een praktische zwangerschapscursus

In mijn praktijk of online via een video-verbinding

Het mooiste wat jij je baby kunt geven is bewust de geboorte voorbereiden en zorgen dat je bevalling soepel verloopt (hoe een bevalling ook verloopt!!).

Voor je baby en waarschijnlijk ook voor jou is de bevalling een intense gebeurtenis, soms zelfs overweldigend of traumatisch. Ik gun jou een bevalling waar je met een geod gevoel op terug kunt kijken en met deze cursus is die kans zo veel malen groter.

Een bijkomend voordeel is dat een soepele bevalling de overgang voor je baby rustiger verloopt, het geeft een zachte landing voor je baby (en daarvan zul je de vruchten plukken, HypnoBirthing® baby’s zijn bewezen relaxter!)

“If you change the way you view birth,
the way you give birth will change”

~Marie Mongan, grondlegster van HypnoBirthing®

De beelden die we te zien krijgen van geboortes zijn meestal heftige, pijnlijke bevallingen. Je ziet een moeder op de rug, zwetend en schreeuwend en gecoacht door iedereen om haar heen wat ze moet doen om haar baby eruit te persen.
Deze beelden hebben een enorm effect op hoe we naar een geboorte zijn gaan kijken. Van jongs af aan zien we hoe moeilijk en pijnlijk een geboorte is en horen we wat er allemaal mis kan gaan. Dit beïnvloed onze gedachten, bewust en onbewust, waardoor de meeste vrouwen toch wel op kijken tegen de geboorte van hun baby. Doet het echt zoveel pijn? Kan ik het wel? Wat als het mis gaat?

Wil jij écht het allerbeste voor je kindje?
Als je hier een volmondig JA op zegt, lees dan even door. Want mijn HypnoBirthing® training geeft zelfvertrouwen, rust, ontspanning en haalt angst en zorgen weg. Wanneer jij wilt weten wat kan, wat mag en hoe het werkt dan is deze cursus echt iets voor jou en je partner. Ik ga met deze training verder dan een standaard zwangerschapscursus. Je gaat leren hoe jij je baby een optimale start kan geven én hoe je de volledige verantwoordelijkheid kunt nemen voor het welzijn van je baby.

Bij baby’s die rustig en zacht ter wereld komen, is de kans ook groter dat zij veel meer ontspannen zijn. Wanneer je liefdevol, rustig en vol vertrouwen geboren wordt, dan heeft dat veel invloed op de rest van je leven. In je hersenen wordt een referentiekader van ontspanning, zelfvertrouwen en verbondenheid vastgelegd. Dit vormt de bril waardoor je naar de wereld kijkt en hoe je in het leven staat.

Positieve effecten HypnoBirthing

De 10 positieve effecten van HypnoBirthing®

In dit document geef ik je 10 effecten van HypnoBirthing®.
Klik op de knop of de afbeelding en je kunt hem meteen downloaden (je hoeft geen mailadres achter te laten).

Gratis Hartgesprek

Gratis Hart-gesprek

Heb jij een verlangen om de geboorte van jullie baby of een zachte liefdevolle en krachtige manier vorm te geven?
Wil jij meer weten over HypnoBirthing®?
Of wil jij gewoon meer informatie over hoe ik je kan helpen?
Twijfel dan niet en vraag een gratis Hart-gesprek aan! Ik vind het leuk om je te spreken.

Wil jij dit ook…?

Je wilt je baby een fijne start geven
9 Maanden leeft je baby bij je in de buik. Best bijzonder, als je daar even bij stil staat.
Deze bijzondere tijd kan worden overschaduwd wanneer jij je zorgen maakt, het leven niet stil staat of je klachten hebt. Door bewust te ontspannen ontspant je baby ook. Dan is er ruimte om contact te maken en kun je als team samen de geboorte ingaan.

Je wilt die magische verbinding met je baby
Je voelt dat je iets mag gaan doen, iets om je baby nu en straks na de geboorte te helpen. Je voelt dat je baby veel licht met zich meeneemt en je wilt weten hoe je hier mee kan omgaan. Hoe kun je contact maken met je baby in je baarmoeder?

Je wilt je eigen keuzen maken vanuit je intuïtie
Wij komen uit een wereld waar het normaal is dat zorgverleners keuzes maken voor jou terwijl jij, je partner en je baby het beste weten wat er nodig is. Ik ga jullie handvatten geven om weloverwogen keuzes te maken. Om jullie baby te baren zonder angsten en onzekerheden, met vertrouwen, verbinding en liefde.

Na de cursus

Weet je hoe en waar je wilt bevallen
Je weet hoe je de regie houdt over je bevalling. De manier hoe jouw baby de wereld inkomt heeft jouw hoogste prioriteit en je weet hoe je hier zelf invloed op hebt. Je maakt een keuze waar je wilt bevallen (poliklinisch, thuis of in het ziekenhuis), hoe je wilt bevallen (met of zonder pijnbestrijding) en je weet wat je kunt doen om de regie te houden wanneer je een medische indicatie krijgt of een keizersnede verwacht.

Zijn al jouw onzekerheden weg
Door alle kennis over het geboorteproces (kennis is macht, en kennis geeft ook rust en dat is precies wat je als moeder nodig hebt om ontspannen te bevallen) vallen angsten en onzekerheden weg.
Je hebt meer zelfvertrouwen en je hebt zowaar best zin in die hele bevalling.

Mogelijke angst voor pijn, controle verlies, uitscheuren of uitputting zijn weg
De manier van geboorte geven is heel anders dan de media laat zien. Jullie beschikken na deze training over tools die toepasbaar zijn bij elke fase van de bevalling waardoor jij kunt ontspannen en de bevalling veel soepeler verloopt. Daardoor zul je ook minder pijn ervaren bij de bevalling.

Beschik je over de juiste ademhalingstechnieken
Je leert verschillende ademhalingstechnieken en ontspanningstechnieken, waardoor jij je lichaam helpt ontspannen.
Je baby heeft daardoor minder last van stresshormonen tijdens de geboorte, waardoor je baby zo veel relaxter is dan andere baby’s.

Ben jij er klaar voor om op je instinct, je lichaam en je intuïtie te vertrouwen?

Heb je nog vragen of weet je niet of HypnoBirthing© iets voor jou is?
Vraag gerust een gratis Hart-gesprek aan, ik leg je graag wat meer uit.

Of meld je aan voor een gratis masterclass!

Wij hebben de (online) HypnoBirthing® cursus bij Bianca gevolgd. We zijn in verwachting van ons 2e kindje en willen deze bevalling anders doen dan de eerste.
We zijn blij verrast door de hoeveelheid informatie die we tot ons hebben mogen nemen. 5 Weken lang stond Bianca enthousiast voor ons klaar om ons steeds zekerder te maken voor de (droom) geboorte van onze dochter. We hebben Bianca als een enthousiaste, ervaren vrouw ervaren die met veel passie haar liefde voor het geboorteproces deelt.
De bevallingsfilmpjes maakte een enorme indruk op ons beide en de meditatie (loslaten van de beperkende gedachten) heeft zoveel gedaan bij me, daar ben ik ontzettend dankbaar voor.
Ons vertrouwen is heel erg gegroeid en groeit nog steeds.

De mails met extra informatie na elke les, de filmpjes die ze heeft gemaakt om nog dingen na te kijken en de extra bonussen die we erbij kregen. Dat maakt het echt helemaal af. Wij zijn met 20 weken zwangerschap begonen en het prachtige voordeel is dat we van je elke week een focusmail kregen, waardoor ik in die postieve sfeer kon blijven en me kon blijven focussen op hoe het kan zijn. Ons cijfer is dan ook een 9.

Bianca was er voor ons tijdens de cursus, na de cursus én ook na de geboorte kon ik tercht bij Bianca.
We raden daarom ook iedereen de cursus aan.

Martine en Anton

Samen met mijn vriend heb ik de privé HypnoBirthing® cursus bij Bianca gevolgd in haar praktijk, een prachtige locatie. We zijn zwanger van ons eerste kindje en ik wilde me graag goed voorbereiden.
Bianca straalt enthousiasme en passie uit over de bevalling, een goede voorbereiding en alle andere informatie die ze ons heeft gegeven.
Ik ben heel blij met de kennis die ik heb gekregen over hoe te handelen in verschillende situaties. Vooral met de informatie over thuis bevallen of in het ziekenhuis, waardoor ik nu ook een goede afweging heb kunnen maken.
De filmpjes met bevallingen waren voor mij erg belangrijk, vooral de eerste heeft veel indruk op me gemaakt. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt, daarom geef ik de cursus een 8.
Bianca is een warm vrolijk persoon en heel gastvrij.
Ik zou het echt iedereen aanraden!

Ook na de cursus is Bianca er voor ons. Deze extra service is goud waard.

anoniem

Wens jij?

 • Een rustige liefdevolle geboorte van je baby?
 • Vertrouwen in jezelf, je lichaam, je baby en je partner?
 • Dat je met positieve gedachte naar de bevalling toeleeft?
 • Dat je samen met je partner goed bent voorbereid?
 • Een sterke band met je baby in de zwangerschap, tijdens de geboorte en daarna?
 • Dat je met een gevoel van trots op de geboorte kunt terugkijken, hoe deze ook verlopen is?

Met deze cursus geef ik je alle kennis en het vertrouwen dat je nodig hebt om jouw kans om een mooie, bekrachtigende geboorte te beleven aanzienlijk te vergroten. Om zo jouw baby een zachte landing en jullie samen een liefdevolle start te geven.

Een vrouw zal, zolang ze leeft,
zich herinneren hoe ze zich voelde bij haar geboorte.

Anna Verwaal, Doula

Met deze training leer jij:

 • je samen met je partner goed voor te bereiden op de geboorte
 • hoe je vol vertrouwen naar de geboorte toe kunt leven
 • hoe jij jezelf in diepe ontspanning kunt brengen, waar en wanneer je wilt en hoe je partner je daarbij kan helpen
 • effectieve ademhalingen toepassen die jou helpen met je lichaam mee te bewegen
 • hoe je een liefdevolle en intieme sfeer kunt creëren zodat de geboortehormonen lekker kunnen stromen en jij soepel bevalt
 • wanneer en hoe er endorfine worden aangemaakt. Dit is een natuurlijke pijnstiller die veel sterker is dan morfine
 • hoe jij de geboorte over kunt laten aan je lichaam en de controle los mag laten
 • hoe een geboorte verloopt
 • wat jij en je partner belangrijk vinden voor jullie zelf en je baby
 • jullie wensen duidelijk op papier te zetten en effectief te communiceren met je zorgverlener
 • Als geboortepartner: wat je te wachten staat en wat je allemaal kunt doen om te ondersteunen, zodat jullie de geboorte samen als een team kunnen ervaren en jij als de beschermer van je gezin een belangrijke rol hebt
 • wat prettig is voor je baby en hoe jullie een sterke band met jullie baby krijgen in de zwangerschap, tijdens de geboorte en daarna.

Wat krijg je allemaal?

 • 5 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur
 • het boek HypnoBirthing, the Mongan Method, geschreven door Marie F. Mongan (Nederlandse versie) in pdf
 • de originele HypnoBirthing MP3’s (met ontspannende meditatie en affirmaties)
 • uitgebreid cursusmateriaal
 • na iedere les een mail zodat je overzicht houd over wat je geleerd hebt en het makkelijk kunt toepassen
 • whatsapp begeleiding na de cursus tot en met de geboorte van jullie kindje

PLUS

 • mijn extra sausje: als geboorte coach heb ik extra aandacht voor de beleving van je baby en jouw gevoelens
 • diepgang met betrekking tot bewust en intuïtief in je zwangerschap staan om zo die zachte landing voor je baby te garanderen
 • na elke les ontvang je belachelijk veel naslagwerk, links, films, tips en docu’s via mijn online leeromgeving
 • een whatsappgroep met de groep, super leuk
 • deze training volg je met je partner, daar is de methodiek op geschreven. Maar kan hij/zij door omstandigheden niet komen, dan kom je alleen (of met je moeder, zus, vriendin, collega)

  De investering in deze waardevolle voorbereiding op de geboorte van jouw kindje,
  dit zeer complete programma bedraagt €397,-

  De privé cursus bedraagt €597,-

  In veel gevallen wordt dit programma (deels) vergoed. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

  Je kunt alle docenten die HypnoBirthing geven vinden via:
  https://www.hypnobirthingnederland.nl/docenten/

  HypnoBirthing® Golden Seal

  Datum, wanneer start de volgende cursus?

  Groepscursussen 2024
  Maart groep:
  dinsdagavond 5, 12, 19, 26, 2 april van 19:30 uur – 22:00 uur 

  Mei groep:
  2, 9, 16, 23, 30 mei van 19:30 uur – 22:00 uur

  Heb je een groepje, dan kom ik graag op lokatie.
  Bijvoorbeeld bij de verloskundige praktijk te Maasbree of bij jou in de huiskamer.

   

  Privécursus
  De cursus wordt in samenspraak gepland in de avond van 19:30 uur tot 22:00 uur of in de ochtend van 9:30 uur tot 12:00 uur en je kunt direct starten.

   

  Cursus op maat (privé)
  Heb je al een (HypnoBirthing) cursus gevolgd of is er een andere reden dat je geen hele cursus wil volgen, dan is er ook de mogelijkheid tot een cursus op maat.
  Ik ga dan uit van een cursus van 3 bijeenkomsten van 2,5 uur
  De prijs is € 397,-

  Wil je meer begeleiding?

  Wi je echt de diepte in, samen het geboorteplan maken, bepalen hoe jullie de bevalling voor jullie zien?
  Denk dan eens aan Doula begeleiding.

  Dit kan met én zonder ondersteuning tijdens je bevalling.

  The same body that knows how to grow a baby,
  knows how to birth a baby

  Laat mij je helpen met mijn ervaring als HypnoBirthing® practioner, Geboorte healer en coach

  Als kind vond ik baby’s magisch en ik wilde niets liever dan zelf moeder worden. Ik werd jong moeder met mijn 25 jaar. En er waren echt wel moeilijkheden en interne conflicten die ik mocht overwinnen.
  De geboorte van onze kinderen waren allemaal in het ziekenhuis, vooral omdat we niet beter wisten en ik geen idee had dat ik tegen sommige interventies nee kon zeggen. Ik verliet me helemaal op de verloskundige of gynaecoloog. Ik heb overweldigende zware baringen ervaren en baringen waarin ik helemaal in mijn kracht stond en ik met een fijn gevoel op terug kan kijken. Van een spoedkeizersnede tot het zelf vastpakken van onze zoon na een doorleiding in het ziekenhuis.

  Ik ben zo dankbaar dat ik moeder mag zijn van onze 6 kinderen! En ook ben ik dankbaar voor de 2 zieltjes die even bij me zijn geweest en eindigden in een miskraam met 6 en met 11 weken.

  Ik loop graag een stukje met jou mee, zodat jij je vol vertrouwen voelt om samen met jullie 3-en (jij, je geboortepartner en je baby) de keuzen te maken die goed voelen voor jullie. Zodat jullie op een fijne zachte liefdevolle geboorte kunnen terugkijken waarin jullie gehoord en gezien zijn.
  Want ik weet dat jouw lijf precies weet wat het moet doen én met mijn hulp kunnen jullie dit in ontspanning en vol vertrouwen.

  Ook na de geboorte ben ik er voor je wanneer je me nodig hebt.

  Jij bent bij mij in goede handen.

  Warme groetjes Bianca

  HypnoBirthing© Bianca Gerritsen

  Bevallen hoef je niet te leren,

  dat doet je lichaam vanzelf,

  je kunt wel leren wat je kunt doen

  om het te laten gebeuren

  Succesverhalen 

  Door de gesprekken met Bianca tijdens de zwangerschap, kon ik beter contact maken met onze baby, alsof we een team waren. De angst die ik had voor de bevalling nam af, omdat we een bevalplan maakte en ik vertrouwen kreeg in mijn eigen kracht. De geboorte was niet helemaal zoals gewenst, maar het was wel een bevalling waar ik met een goed gevoel naar terug kan kijken.

  Petra

  Veelgestelde vragen

  Ik ben pas net zwanger, kan ik dan meedoen?

  Jazeker!
  De trajecten kun je starten wanneer jij eraan toe bent om meer te ontspannen. De meesten vinden het fijn om rond de 20 weken zwangerschap te starten. Sommige beginnen eerder, sommige later.
  Twijfel je welk traject het beste bij jullie past? Vraag dan een gratis hartgesprek aan via deze link

  Ik ga bijna bevallen, ben ik dan te laat om een traject te volgen?

  Nee hoor.
  Zeker wanneer je nog zorgen of angsten hebt lijkt het me heel fijn om nog een afspraak te maken om die angst of die zorgen aan te kijken. Ik help je graag ontspannen de bevalling in.
  Samen maken we een traject op maat, zodat jij geholpen bent.

  Ik heb al een kindje, heeft het dan zin?

  Absoluut.
  Ik merk dat de manier van kijken die ik je ga leren helemaal nieuw is. Het is een unieke , bijzonder manier van kijken.
  Niet zweverig, maar gebaseerd op honderden ervaringen in tientallen jaren of op wetenschappelijk onderzoek.

  Dus wil jij ontspannen bevallen, bewust(er) contact maken met je baby en/of je baby goed kunnen bijstaan na de geboorte, voel je dan welkom.

  Wat en waar?

  De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur.
  Het wordt in groepsverband gegeven.
  De HypnoBirthing® cursus vindt plaats in Venray-Veulen, op de Eijkenhofweg 7. (Je loopt bij de winkel van boerderij Wagyu Farm binnen).

  Wanneer de groep niet vol zit krijg je een privécursus t.w.v. €650,- van me.

  Er zijn ook mogelijkheden om de cursus online te volgen.
  Dit kan fijn zijn wanneer je wat verder weg woont of er vanwege omstandigheden niet live bij kunt zijn.

  Mijn vraag staat er niet bij...

  Dan zou ik het heel fijn vinden als je me dit laat weten!
  Via mail of vul het contactformulier in.

  Mag mijn partner ook mee?

  De HypnoBirthing© cursus is gemaakt om samen met je partner te volgen.
  Omdat ik het belangrijk vind dat je partner je stem kan zijn tijdens de geboorte en jij in je bubbel kan blijven. Je partner kan door de cursus te volgen ook echt een steun zijn voor jou en jullie baby.

  Soms hebben ook vaders (partners) zorgen en spanning in hun lijf rondom de zwangerschap en de bevalling van hun vrouw.
  Hier is aandacht voor in de training, zodat er ook bij de toekomstige papa/partner vertrouwen en ontspanning ontstaat.

  Natuurlijk mag je ook iemand anders meenemen als geboorte-partner, denk aan je moeder, je zus, je vriendin

  Kan ik niet gewoon een boek lezen hierover?

  Natuurlijk kun je hier een boek over lezen.
  Je krijgt er zelfs een boek bij!

  Ik merk dat een boek alleen nog geen ontspanning geeft. Kennis is meestal niet genoeg om die diepe ontspanning te realiseren.
  En oefenen met je partner uit een boek werkt in de praktijk minder goed dan samen horen hoe het zit en daarna samen te oefenen.

  Wat is het voordeel van online?

  Je kunt gezellig samen op de bank kruipen, onder een dekentje.
  Dat voelt vertrouwd, veilig en gezellig.

  Wanneer je al kinderen hebt, hoef je geen oppas te regelen. Je bent namelijk gewoon thuis.

  De kwaliteit van de cursus is hetzelfde als de cursus in de praktijk, daar is geen verschil in. Je kunt dus kiezen wat voor jou/jullie het makkelijkste is.

  Annuleren door jou als cursist

  Tot 6 weken voor de aanvangsdatum kun je je deelname kosteloos annuleren.
  Bij latere annulering ontvang je 75% deelname geld terug.
  Wanneer je je onverhoopt twee weken voor aanvang van de cursus afmeldt, ben je het gehele cursusbedrag verschuldigd.

  Annuleren door mij

  De cursus gaat door bij aanmelding van minimaal 1 stel, je krijgt dan zonder meerprijs een privé training twv € 650,-

  Verder gelden onderstaande algemene voorwaarden:

  • Ik heb het recht een bijeenkomst te verplaatsen naar een andere datum, bijvoorbeeld vanwege ziekte of omstandigheden
  • Het missen van een of meerdere delen van de cursus geeft geen recht op restitutie van deelname geld
  • De aanbetaling alleen, geeft geen recht op de MP3 en/of het trainingsmateriaal
  • Een wijziging van je boeking geldt als een annulering

  Jij bent er klaar voor om je baby een zachte landing te geven! Maar hoe?

  Laten we tijdens een gratis Hart-gesprek samen kijken welke stappen je kunt nemen.