Geboorte healer & coach  |  echtgenote  |  Moeder van 6

Wie is Bianca?

Mijn man kwam heel lief tijdens de bevalling een koud washandje brengen, Nou die vloog door de kamer (het washandje niet mijn man 😉).

Mijn reis als moeder-to-be begon tijdens mijn zwangerschap van ons eerste kindje. Moeder worden is zo bijzonder, maar eerst moest ik bevallen. En daar zag ik tegenop. Ik wilde maar één ding en dat was thuis bevallen. Ik had dus ook geen vluchtkoffertje klaarstaan.

Ik ging ervan uit dat mijn lijf zou weten hoe ze kon bevallen, net zoals mijn verloskundige hier alle vertrouwen in had. Toch overviel de pijn me, waardoor ik helemaal uit mijn ontspanning raakte. De angst verhinderde dat ik naar mijn lijf en mijn intuïtie kon luisteren, waardoor mijn bevalling niet was wat ik had gehoopt. Ik had niet het idee dat mijn verloskundige mij echt zag en hoorde. Mijn angst herkende. Wat zou het fantastisch zijn geweest als iemand me had kunnen vertellen wat ik had kunnen doen met deze angst. Want na deze bevalling was de angst niet echt minder geworden. Ik kreeg er zelfs een gevoel van falen bij, het was me niet gelukt. Het leek alsof ik de verbinding met mezelf, met mijn licht kwijt was. Het werd een vacuümbevalling met een knip.

Na deze eerste bevalling besloot ik me goed voor te bereiden op mijn volgende bevalling. Ik wist immers hoe ik het niet wilde en met dit gegeven was ik vastberaden mijn droombevalling te ervaren. Het is zo ongelooflijk geweldig om mijn eigen kindje vast te kunnen pakken tijdens de geboorte, dat ík de eerste was die onze baby aanraakte. Hierdoor merkt ik dat ons kindje de verbinding met zichzelf beter kon voelen, dat zijn licht meer geïncarneerd was. En dat de zorgverleners om ons heen mij het vertrouwen gaven en mij serieus namen in wat ik ervaarde, aangaf en voelde, zorgde ervoor dat ik in verbinding kon blijven met mijn licht, met meZelf. En natuurlijk hielp het enorm dat ik inmiddels met mijn angst kon omgaan en wist ik hoe ik in vertrouwen én ontspanning kon blijven. Dit was mijn droombevalling! Dit bekrachtigde mij enorm in zelfverzekerd zijn en zelfvertrouwen hebben.

Ik ben inmiddels moeder van 6 geweldige kinderen en ik heb ervaren dat je droombevalling voor je zien enorm helpend is. En onverwacht, is het enorm bekrachtigend geweest om ook te weten wat ik wilde bij plan B of C, daardoor was ik voorbereid en kon ik alle angstbeelden loslaten. Echter was het allerbelangrijkste dat ik in verbinding kon blijven met mezelf, met mijn licht. Daardoor kon onze baby meer van zijn of haar licht meenemen waardoor echt alles makkelijker ging. Van slapen, omgaan met prikkels, lekker in zijn of haar vel zitten en het huilen was begrijpelijk voor me.

Ik leef nu elke dag mijn droom omdat ik aanstaande mama’s mag helpen met hun angsten, zorgen, spanningen en de verbinding met zichzelf. Het is zo magisch om te zien hoe aanstaande mama’s naar vertrouwen en ontspanning gaan, een echte transformatie. Dit heeft een levenslang effect én de baby voelt dit direct. Hierdoor heeft de baby minder spanning en angst in zijn of haar leven. En daardoor meer verbinding met zichzelf en zijn of haar zielslicht.

Bianca Gerritsen

Wat je over mij moet weten

Ik ben een rustige ontspannen en humorvolle geboortehealer en coach. Met mijn achtergrond als boerendochter houd ik van praktisch en makkelijk toepasbaar, het leven is al ingewikkeld genoeg. Ik houd van de natuur waar ik graag met blote voeten loop om mezelf op te laden en te ontladen.

Mijn visie

Ik geloof dat iedere vrouw ontspannen kan bevallen zonder dat de angst in de weg zit en volledig mag vertrouwen op haar lichaam, de natuur en haar intuïtie. Hierdoor is ze in verbinding met zichzelf en met haar innerlijk (haar inner being). Dat zorgt voor een bevalling waar je met een goed gevoel op kan terugkijken hoe en waar de bevalling ook plaatsvindt. Daarnaast zorgt het ervoor dat de baby in verbinding kan zijn met zijn of haar mama, waardoor de geboorte als team kan plaatsvinden. De baby kan hierdoor meer innerlijk licht meenemen naar de start van zijn of haar leven. Wat magisch werkt, omdat mama en de baby elkaar dan begrijpen en het gedrag logisch wordt.

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat we ons geboorteverhaal leven. We worden gevormd in de baarmoeder door de ervaringen die we daar opdoen en ons lichaam vergeet dit niet meer. Daardoor zal een ene persoon heel enthousiast een ruimte binnen komen en de ander stilletjes of rustig. De vroegste ervaringen bepalen ons gedrag. Het is heel fijn om wanneer je vast loop in je leven of voordat je zwanger wilt worden hier naar kijkt. Op die manier wordt jij je bewust van je patronen en je onbewuste gedrag, zodat je gaat leven met je patronen in plaats van dat jij je patronen leeft.

Een ontspannen mama geeft een ontspannen baby.
En ik gun iedereen een ontspannen babytijd met een ontspannen baby. Hoe vaak hoor ik over baby’s die huilen, niet slapen, onrustig zijn, darmkrampjes hebben en ga zo maar door. Heel vaak is er echt wat aan te doen en het begint bij het geboorteverhaal van je kindje. Hoe is je baby gevormd, in wat voor omstandigheden en hoe is je baby geboren?

Wat is typisch Bianca?

Ooit heb ik de wens gehad om vroedvrouw te worden en door onze 3 labradors komt mijn wens elk jaar voor één nacht uit. En als bonus mag ik daarna kraamverzorgende zijn voor wel 8 weken en de baby-pups begeleiden naar prachtige peuter-pups.

Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde, die ik ontmoette toen ik 16 jaar was. We delen al bijna 30 jaar lief en leed met elkaar en kregen samen 6 kinderen (en 2 baby’s die eindigden in een miskraam). Wanneer we met ons allen door het dorp lopen zouden we kijk- en luistergeld kunnen vragen. 😂

Het liefst neem ik elke dag mijn moment om te mediteren, weg te dromen of kaarten te leggen, een moment om mezelf in balans te brengen en te verbinden met de aarde en het universum. En soms is het juist heerlijk om dit te doen onder het dansen en meezingen op de muziek.

Wil jij een gesprek van hart tot hart?

Ik help je heel graag met deze uitnodiging om het anders te doen.

Om je te helpen naar de droombevalling in vertrouwen en vanuit ontspanning, zonder angst. En in verbinding met jezelf en je baby!

Om je te helpen je patronen te doorzien en ze te helen. Van patronen die gaan over initiatief nemen, afscheid nemen, ramen verdonkeren, alert zijn en daardoor na een meeting moe zijn, afgeleid zijn, iets afronden of een ruimte snel beklemmend vinden.

En tenslotte ben ik heel blij je te mogen helpen in je prille ouderschap met mijn online training Liefde voor Baby’s. Een training die je helpt met vertrouwen in jezelf en je moeder zijn. Een training waar ik je uitleg waarom je baby gedragen wilt worden en op een speciale manier, hoe emmeren werkt en hoe jij je baby aan- of uitkleed op een manier die je baby helpt.

Voel jij dat ik degene ben die jou kan helpen, dan ga ik graag met je in gesprek.
Vraag dit gesprek aan via onderstaande knop.
Ik kijk uit naar je reactie.

Opleidingen en trainingen

Deze lijst is niet volledig en niet op volgorde.
Ik houd ervan me persoonlijk te onwikkelen, ook op business gebied. Dus naast al deze onderstaande opleidingen en trainingen volg ik ook trainingen om mijn praktijk op de kaart te krijgen, zodat jij me kunt vinden.

Babymassage docent

Training en cursussen tot babyconsulent (babycoach)

Training in aromazorg

Pré- peri- en postnatale psychologie (Rien Verdult en Anna Verwaal)

Geboorte in Kaart en Baby behoefte in kaart

Bloesemremedies opleiding

Spirituele coaching

HypnoBirthing® docent

Doula

Spinning Babies workshop en masterclasses van Vraag de Vroedvrouw (Margot)

HypnoBirthing© Bianca Gerritsen

Wil jij een gesprek van hart tot hart?