Doula  |  Geboorte healer en -coach  |  Zwangerschapscursus & HypnoBirthing®

Praktijk Bianca Gerritsen

Een liefdevolle nieuwe start voor je baby én voor jou

Je bent zwanger en je buik met je baby groeit. Er zijn dagen dat jij je zorgen maakt, spanningen voelt of stress ervaart. En natuurlijk weet jij dat dit niet goed is voor je baby. Deze gedachten zorgen eigenlijk alleen maar voor meer spanningen of stress. Hierover praten met anderen is niet zo makkelijk, want het wordt veel herkend en dan krijg je er vaak alle (horror)verhalen bij over hoe de ervaring van die ander was, met hun spanningen en stress of hoe hun bevalling is verlopen en vooral wat er allemaal niet fijn was. Ook je hulpverlener heeft voor een afspraak niet zo veel tijd om hier met je over te praten en je partner wuift de zorgen vaak weg.

Herken je dit?

Je bent zwanger van jullie baby en je maakt je zorgen over de hoeveelheid spanningen en stress die jij ervaart en wat dat met je baby doet. Het kan zijn dat je druk bezig bent met verhuizen, een dierbare die sterft, trouwen of verbouwen. Of dat je werk (of die van je partner) op het spel staat, je nog veel wilt of moet afmaken voordat je met verlof gaat of er gewoon geen tijd is om te ontspannen.

Je bevalling komt steeds dichterbij en je maakt je steeds drukker over die bevalling, naarmate je buik groeit. De angst wegduwen lijkt die angst alleen maar groter te maken en soms komt die angst ineens omhoog en voelt het alsof je overspoelt wordt door de angst. Met de angst lijken er ook heel wat negatieve stemmetjes in je oor te praten die je allemaal het zwijgen moet opleggen. Dit lijkt de verbinding met je baby moeilijker te maken. Hoe ga je hiermee om?

Je bent bang voor de pijn bij de bevalling. Bij elke bevalling horen weeën en die schijnen pijnlijk te kunnen zijn. Je maakt je zorgen of het jou gaat lukken om die pijnlijke weeën op te vangen. Je wilt hier invloed op hebben, zodat jij je hierop kunt voorbereiden. Daarnaast moet je baby ook nog geboren worden. En je weet wel dat het allemaal moet passen en dat ook jouw baby eruit kan, maar als jij dan visualiseert hoe zo’n hoofdje erbij je uit moet, krijg je het toch wat benauwd. Hoe gaat dat passen bij jou, en kan het zonder inscheuren of een knip? Je wilt hier invloed op hebben, zodat jij je kunt voorbereiden.

Uit de verhalen die je worden vertelt hoor je vooral wat er mis ging en dat er geen opties waren. Dat alles voor die ander werd beslist en dat ze het achteraf anders gedaan zouden hebben. Jij wil van te voren weten wat jij mag beslissen en weten wanneer jij ook nee kunt zeggen, zonder op de veiligheid van jezelf of je baby in te leveren. Jij wil zo voorbereid zijn dat jij je niet door anderen uit het veld laat slaan en je alles maar laat gebeuren. Jij wil een team van mensen om je heen die jouw kracht én jouw kwetsbaarheid respecteren, die jou begrijpt en je geboortewensen eert.

Je vindt het moeilijk te kiezen waar je gaat bevallen en wil deze keuze niet maken vanuit angst. Van de ene kant voelt thuis zo fijn, maar wat als het dan mis gaat? Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw bevalplek een plek is of wordt waar jij je kan ontspannen?

Hoe nu verder?

Een zwangerschap duurt niet eeuwig en je hebt nog maar even de tijd om die angst aan te pakken en te zorgen dat jij en je baby er zo min mogelijk last van hebben. Doe je niets, dan groeit de angst net zo hard als je buik – dan groeit ‘ie met je mee naar het eind van de zwangerschap en drukt zijn stempel op jouw bevalling. Dan houdt hij je uit je slaap, zorgt voor een kort lontje en bederft deze mooie maanden. Je kindje krijgt ook zijn deel van jouw angst. En je spanning kan dan zelfs je bevalling moeilijker maken in een minder positieve ervaring dan je wilt.

$

Maak hier een afspraak voor een gratis Hart-gesprek

#

Succesvolle verhalen

Ik zag enorm tegen de bevalling op en hoewel mijn omgeving begrip toonde en mijn verloskundige er alle vertrouwen in had bleef mijn angst groeien.
Ik ben heel blij dat ik Bianca tegenkwam.
Door alleen haar rust kon ik me al beter ontspannen. Ik ben zo dankbaar dat mijn angst echt is veranderd door alle oefeningen, technieken en de diepe ontspanning die ik bij Bianca kon bereiken. Ik kan nu zeggen dat ik vertrouwen heb in mijn bevalling en dat ik me gesterkt voel om mijn eigen beslissingen te nemen, die bij mij en onze baby past. Ik kan niet wachten totdat mijn bevalling gaat starten.

Monique

Ik denk dat het sowieso altijd een meerwaarde zou zijn voor iedereen vooraf, tijdens en na de bevalling om een Doula te hebben. Met name voor het mentale stuk. Voor mij persoonlijk -vooral omdat het mijn eerste bevalling was- vond ik het fijn dat er een Doula bij was. Als ik ooit weer voor een Doula zou kiezen, zou ik sowieso weer Bianca vragen.

Bianca was dan nog wel i.o., maar ik geloof dat je Doula bent (door je roeping, passie, levenservaring) en niet wordt (door het behalen een papiertje). En voor mij is Bianca echt een Doula.

Sam

Ik heb de doula begeleidingsgesprekken met Bianca als positief ervaren met een fijne sfeer en met veel uitleg en een goede belichting van verschillende kanten van keuzes die er vooraf en tijdens het geboorteproces gemaakt moeten worden.
Ik vond de doula ondersteuning tijdens de bevalling heel prettig, het was fijn om een vertrouwd persoon dichtbij te hebben waarvan ik weet dat ze mijn belangen behartigt. En dat Bianca dan zelf de nodige ervaring heeft werkt geruststellend.
Tijdens de bezoeken na de bevalling bespraken we het hele proces, dat was waarschijnlijk nooit gebeurd als Bianca niet langs was geweest en was ik blijven zitten met onzekerheden en vragen, dat is nu gelukkig niet het geval.

Maartje

Ik vond de gesprekken met Bianca informatief en uitgebreid. Tijdens de bevalling was het fijn dat er naast mij nog een ander veilig persoon was voor mijn vrouw. Dat gaf mij ook rust.
De gesprekken na de bevalling waren fijn om terug te kijken en stil te staan bij wat je een eventuele volgende keer wel of niet wilt.
We zijn prima tevreden en Bianca sloot goed aan aan onze persoonlijke wensen.

Rik, partner van Maartje

$

Maak hier een afspraak voor een gratis Hart-gesprek

#

Meest recente tips en artikelen

Zelfliefde – Wat heeft zelfliefde te maken met je zwangerschap?

Zelfliefde – Wat heeft zelfliefde te maken met je zwangerschap?

Onvoorwaardelijke zelfliefde. Ken jij dat? Of veroordeel jij jezelf voor iets van je lijf of aan hoe je soms een kort lontje hebt? Of ben jij lief voor jezelf wanneer je jezelf hoort denken dat iets stom is van jezelf of wanneer je verbaal uitvloog naar je dierbare? Praat jij met jezelf als beste vriendin of als iemand die niets waard is?
Kijk je liever, ga dan naar deze video.

$

Maak hier een afspraak voor een gratis Hart-gesprek

#

Schrijf je hier in om regelmatig inspiratie en nieuws te ontvangen