Ondersteuning tijdens de post-partum periode

Na de bevalling wil je je fit, energiek en gezond voelen om van elke kostbare moment te genieten met je kleintje. De eerste weken met je pasgeborene vliegen voorbij, daarom is jouw lichamelijk en emotioneel herstel cruciaal. Dit begint met voldoende rust en goede voeding. Daarnaast kan je herstel versneld worden met belly binding, yoni steam of een ontspannende massage.

Sneller herstel

Je staat er niet alleen voor, ik ben er voor jou

Ondersteuning bij babyproblemen

Soms gaat het na de bevalling niet zoals verwacht. Bekkenpijn, vermoeidheid of stemmingswisselingen kunnen optreden. Met post-partum ondersteuning bied ik de aandacht die je nodig hebt. Samen onderzoeken we de oorzaken van je klachten en zoeken we passende oplossingen, gebruikmakend van mijn ervaring en een liefdevol oor.

Ook kan het zijn dat je baby extra aandacht behoeft, bijvoorbeeld als de geboorte intens, te vroeg, met interventies of zelfs traumatisch was. Ik help je graag om met andere ogen naar je baby te kijken en zowel jezelf als je baby hierin te ondersteunen. Hoe kun je je baby het beste ondersteunen zonder jezelf te verliezen?

Het belang van juiste zorg na de bevalling wordt vaak onderschat, wat kan leiden tot jaren van fysiek en emotioneel herstel. Ik geloof dat veel postnatale depressies voorkomen kunnen worden met de juiste nazorg. Iedere vrouw verdient zorgvuldige nazorg, en er zijn vele wegen naar een snel herstel na de bevalling. Ik help je hier graag bij.

 

Post-partum ondersteuning

Voel je je fysiek uitgeput of lijkt de roze wolk na je bevalling ver weg? Ik bied je de aandacht die je nodig hebt. Samen onderzoeken we de oorzaken van je klachten en zoeken we naar oplossingen. Ik sta voor je klaar met mijn ervaring en een liefdevol oor, zodat jij je gesteund voelt en snel kunt herstellen.

Bengkung Belly Binding (buikwikkel)

Een zwangerschap en bevalling hebben een grote impact op je lichaam. Je bekkenbodemspieren kunnen uitgerekt of zelfs beschadigd zijn, en het kan voelen alsof alles in je buik ‘los’ zit. Bengkung Belly Binding is een traditionele Maleisische buikwikkelmethode die helpt je lichaam te herstellen na de zwangerschap. Daarnaast biedt de Belly Bind emotionele steun, als een steuntje in de rug. Het helpt ook om het gevoel van een ‘lege’ buik te verminderen, zodat je je minder eenzaam en meer ondersteund voelt. 

Yoni steam – Vaginaal stomen

Tijdens een bevalling heeft je lichaam veel te verduren. Met yoni steaming kun je de klachten na de bevalling verlichten. Het stomen met kruiden helpt bij het afvloeien van de kraamvloed (lochia) en het reinigen van je baarmoeder. Daarnaast voegt het warmte en kracht toe aan je lichaam, waardoor je meer in verbinding komt met jezelf. Het helpt je om meer in je lijf te landen en je gegrond te voelen.

Kraambedmassage of Post-partum massage

Een postpartum massage is heel fijn voor jou als kersverse moeder om opnieuw in contact te komen met je eigen (veranderde) lichaam, de bevalling te verwerken, ruimte te maken voor alle (soms complexe) emoties die horen bij het moeder worden en om jouw borstvoedingsavontuur te ondersteunen.

Ook is het simpelweg lekker om even me-time te hebben en om jouw herstellende lichaam te laten ontspannen.

Massage na verlies

Verlies kent vele vormen, zoals een miskraam, abortus of stilgeboorte. Jouw lichaam heeft in korte tijd veel doorgemaakt en je hormonen hebben tijd nodig om weer in balans te komen. Een massage kan hierbij helpen door je de ruimte te geven om te ontspannen en je emoties te laten stromen. Hierdoor kan een massage een waardevolle ondersteuning bieden tijdens het verwerkingsproces van verlies.

Coaching & Healing

Worstel je met vragen, angsten of twijfels na je bevalling? Is je bevalling anders verlopen dan je had verwacht? Ik help je weer vooruit in je kraamperiode of daarna. Tijdens onze coachingsessies is er ruimte voor al jouw zorgen. Samen werken we eraan om jouw angsten weg te nemen en kijken we naar oplossingen die voor jou werken.

Telefonisch consult

Soms heb je gewoon even een luisterend oor nodig en iemand die meedenkt over wat jij wilt. Zie jij het even niet meer zitten? Of wil je wat extra advies? Dan ben ik beschikbaar voor een telefonisch consult.

Ben je op zoek naar wat ik voor je kan betekenen tijdens de zwangerschap of tijdens de bevalling?
Kijk dan hier voor meer informatie en ondersteuning tijdens de zwangerschap en hier voor meer informatie over ondersteuning tijdens de bevalling.