1-op-1 traject voor je baby  |  naar rust en vertrouwen

Babycoach bij huilbaby of niet slapen

Herken je dit?

Je bent bevallen, de kraamverzorgster is net de deur uit en alsof je baby dit weet, begint hij of zij te huilen en is slapen ineens moeilijk. Je dacht dat je wel wist hoe jij je baby kon helpen, maar nu weet je het niet meer.

Je hebt vast al eens gehoord dat stress tijdens de zwangerschap niet goed is voor je baby. Maar hoe werkt dit dan? Is dit dan de reden dat mijn baby nu zo huilt, zich overstrekt of niet wil of kan slapen?

 De geboorte van je baby is voor je baby overweldigend. Je baby vond het spannend om de reis van de baarmoeder naar de wereld te maken. Van een warme omgeving met 24/7 roomservice, een opruimservice en gedempte geluiden in een ruimte die geborgenheid biedt. Naar een wereld die koud is, je baby ineens honger heeft, een vuile luier krijgt en zoveel geluiden in een ruimte waar jij, mama, soms voor je baby uit het zicht verdwijnt. 
Misschien was dit voor je baby zelfs traumatisch, omdat er nood was, er moest worden ingegrepen of omdat jij de bevalling traumatisch vond.

Soms raak je overspoelt door de hoeveelheid vragen in je hoofd. Er zijn zoveel onderwerpen waar je nog niet zo veel over weet. Hoe zorg je dat je baby geen voorkeurshouding krijgt of een afgeplat hoofdje. Hoe kun jij je baby eigenlijk het beste dragen of tillen. Hoeveel slaapt een baby eigenlijk, wat zijn sprongetjes en is het normaal dat je baby zoveel huilt?

Iedereen in je omgeving heeft wel een advies hoe jij je baby moet opvoeden. Zoals ‘je kunt je baby best even laten huilen’ of ‘als je altijd meteen reageert dan verwen jij je baby’. Eigenlijk voelt het niet goed om ernaar te luisteren, want je raakt in de war en onzeker over wat jij zou doen als niemand je een advies zou geven. Maar misschien heeft die moeder wel heel veel ervaring of is het je moeder die deze adviezen geeft. Het is moeilijk om bij je eigen gevoel te blijven wanneer anderen je er juist uithalen.

Hoe zou het voor je zijn

wanneer jij de lichaamstaal van je baby begrijpt. Wanneer jij weet waarom je baby huilt of moeilijk slaapt. Dat je weet wat je kunt doen om je baby te helpen, ook na veel stress in je zwangerschap of na een moeilijke geboorte. Hoe zou het voor je zijn wanneer jij je baby kunt begeleiden in deze nieuwe wereld, zodat je baby langzaam kan wennen aan alle nieuwe ervaringen. Dat je kennis hebt hoe je baby reageert, wat normaal is en hoe jij je baby het beste kunt helpen. Zodat alle stemmentjes in je hoofd die je onzekerheid voeden, stil worden en jij kunt voelen wat er nodig is.

  Heb je een kind waar je naar het geboorteverhaal wilt kijken, zodat je hem of haar beter kunt begeleiden?

  Dit is mogelijk wanneer

  Jij het VIP traject Babycoaching volgt.
  Dit traject bestaat uit 6 individuele sessies van 1,5 uur.
  Dit kan online of bij mij in de praktijk.

  Daarnaast krijg je er gratis de online training Liefde voor baby’s bij.

   

  Aan het einde van het traject ga jij naar huis met

  • Je voelt je zeker hoe jij je baby kunt helpen, ook wanneer je baby veel huilt
  • Je begrijpt wat de reden is dat je baby dit gedrag laat zien, waardoor je precies weet wat je baby nodig heeft én je hebt het eventuele schuldgevoel los gelaten
  • Je hebt kennis over de belevingswereld van je baby zodat jij je baby goed kan begeleiden in de voor hem of haar nieuwe wereld.
  • Je weet nu hoe je baby zich ontwikkeld en kan meeveren met de sprongetjes én je weet wanneer jij je baby wel of niet moet stimuleren
  • Je voelt je zeker en vol zelfvertrouwen, waardoor je aanvoelt wat je baby nodig heeft én geen last meer ervaart van alle (ongevraagde) adviezen van anderen.

  Succesverhalen

  Na een heftige bevallig middenin de Coronatijd, heb ik Bianca benaderd voor ondersteuning.
  Ze bood me een traject op maat en dat was zó fijn!
  Van draagdoekknopen tot de energetische verbinding met mijn dochter herontdekken, Bianca stond ons met raad en daad bij. Zij bood ons een holistische kijk op de bevalling, de kraamtijd en het moederschap en speelde in op alle behoeften, zowel die van mij als van mijn dochter Muna.
  En zo moeder, zo dochter; de spanning in ons lijf is verdwenen en we staan relaxter en opener in contact met onszelf, elkaar en de wereld om ons heen. Mijn kraamtijd en mijn leven als moeder hebben door de liefdevolle begeleiding van Bianca een mooie start gemaakt.
  Lieve Bianca, namens Muna, Koos en ik, dank je wel! ❤

  Aca

  Moeder

  Het fijne vond ik de rust die je uitstraalde en de tijd die je nam voor mij. Op het moment dat ik bij jou kwam was ik de wanhoop nabij en jij creëerde rust.
  Je bent begripvol, rustig en geduldig en je geeft goede nazorg ook nog op afstand.
  In ons verhaal was de combinatie reguliere zorg en de afspraken met jou optimaal. Het gaat al lange tijd erg goed

  Loes

  Moeder

  Toen Wout net geboren was huilde hij erg veel en was hij er gespannen. Via je zwager hoorde ik dat jij hier iets voor mij in kon betekenen. Ik ben er open in gestapt omdat ik nog geen enkele ervaring had met bloesemtherapie. De rust die jij uitstraalt, het thuisgevoel wat je probeert te creëren, het inlevingsvermogen in mij vind ik erg fijn. Jouw rust en betrokkenheid gaf mij een begrepen gevoel.
  Wout had tijdens het consult al steeds minder last van spanning. Het huilen werd minder, hij ging beter drinken. Het begrip dat mijn moederhart het bij het rechte eind had was voor mij ook iets wat veel los maakte.

  Doordat ik jou kende en een erg prettig persoon vond heb ik ook gekozen om de babymassage bij jou te volgen. Het voelt prettig om zoiets te doen bij iemand waarbij je je veilig voelt.
  Het ging veel verder dan alleen de massage. We hebben veel dingen besproken over hechting en opvoeding. Jouw visie op opvoeding was duidelijk en helder maar werd niet opgelegd. Je stelde vragen die me aan het denken zette. Daarnaast was er tijd voor Lonneke die zelf kon aangeven of ze het fijn vond of niet, je liet me zien waaraan ik dat kon merken. Ik vind jouw gemoedelijkheid waarmee alles gaat heel fijn. Lonneke heeft genoten van de massages tijdens het consult, maar ook daarna, ik heb het nog toegepast toen ze erg slecht sliep, om haar iedere avond te masseren ze vindt het nog steeds prettig. Ook op mijn werk in het KDV gebruik ik het regelmatig.

  Christel

  Moeder

  Investering

  De waarde is €997,-
  Tijdelijk is je investering €599,-

  Het is mogelijk om dit bedrag in 3 gelijke bedragen van € 225,- te voldoen

  Wat is het verschil tussen live en online?

  Live is bij mij in de praktijk
  Online is thuis in je eigen omgeving, we videobellen dan via Zoom

  Het voordeel van online is, dat jij niet hoeft te wennen aan een andere omgeving en niet hoeft te reizen. Ik merk dat mijn klanten daardoor sneller ontspannen.
  Het voordeel van live is, dat ik je kan masseren (een speciale geboorte-massage) of dat we makkelijker kunnen werken met opstellingen.

  Het resultaat is hetzelfde, dus je mag echt kiezen waar jij je het beste bij voelt. Een combinatie van online en live kan ook

  Is dit traject met mijn baby?

  Je baby is altijd welkom, zodat jij je baby kunt voeden.
  Daarnaast is het ook heel fijn om samen naar je baby’s lichaamstaal te kijken en te ervaren hoe jij je baby op een andere manier kan troosten.

  De eerste 40 dagen na de geboorte adviseer ik om de afspraak online of via een huisbezoek af te spreken.

  Hulp voor de radeloze mama

  Gratis ebook

  Een gratis ebook waarin ik je meeneem om vanuit de ogen van je baby te kijken naar zijn reis van conceptie tot en met de geboorte. Met o.a. een ontspannende oefening en een meditatie (nagestuurd).

  1-op-1 begeleiding

  Hoe

  Het 1-op-1 traject bestaat uit 6 stappen

   

  Geboorteverhaal

  Jouw baby heeft de geboorte bewust meegemaakt. De geboorte is overweldigend voor elke baby, ook wanneer alles voorspoedig is gegaan. Soms is het nodig dat er medisch wordt ingegrepen en gelukkig leven we in een tijd dat dit ook kan en er veel mogelijk is. Het kan levensreddend zijn. Tegelijkertijd heeft dit ingrijpen een impact op jouw baby.
  We brengen samen de reis van conceptie tot en met de geboorte van je baby in kaart.
  In het liefdevolle mama programma kijken we naar jouw geboorteverhaal.
  We gaan dit doen met een Helende Verbinding Massage (aan je voeten) om een nieuw fundament te kunnen bouwen én met foto’s om je lichaamsgeheugen te activeren. Dit is een eerste stap naar meer rust.

  Geboortepatronen

  Geboortepatronen zijn de patronen die ontstaan uit de reis van conceptie tot en met de geboorte. De blauwdruk.
  Hoe vreemd het misschien ook klinkt, je baby is vanaf het prille begin (de conceptie en soms al vanaf de kinderwens) een bewuste ziel. Alles wat jij meemaakt tijdens de zwangerschap en geboorte heeft invloed op je baby. Je baby voelt en ervaart wat jij meemaakt. Dit wordt via de navelstreng (door biochemische processen) doorgegeven en opgeslagen in het lichaamsgeheugen van je baby. Dit is een onbewust geheugen, waardoor je dit niet kan herinneren, maar wel voelen of ervaren door je gedrag of doordat je ‘geraakt wordt’.
  Bij je baby zien we deze patronen bij de lichaamstaal, het huilen, het overstrekken of het niet slapen. Bij jouw zien we het gedrag in het ‘geraakt worden’ of het onverklaarbare of onbewuste gedrag.

  Behoeften

  Tijdens het bovenstaande kijken we steeds naar wat je baby nu nodig heeft. Samen gaan we kijken hoe we deze behoeften nu kunnen invullen en vervullen. Je staat er niet alleen voor en krijgt alle begeleiding die hiervoor nodig is.

  Stilstaan bij jezelf: aarden / ademen

  Naast dat we kijken naar het geboorteverhaal van je baby (of van jezelf) en de tijd erna, heb ik ook aandacht voor jou. Wanneer het niet lekker gaat met je baby, gaat het met jou vaak ook niet zo lekker. Er komen vaak gevoelens van frustratie, onmacht of zelfs een gevoel van falen of schuld. Dit zijn hele normale gevoelens. Het is niet makkelijk om je balans en rust te (her)vinden wanneer je zo veel meemaakt. Door middel van oefeningen, meditaties of blessings (bekrachtigen van de nieuwe energie) help ik je om de verbinding met jezelf terug te vinden of te versterken.

  Huilen herkennen

  Er zijn verschillende soorten huilen van je baby en soms werkt dit huilen op onze zenuwen.
  Ik ga je helpen te zien (Baby Body Language) en te horen wat je baby wil vertellen. Heeft hij honger, of is hij aan het verwerken?
  Daarnaast ga ik je leren om de ene keer je baby te troosten en de andere keer er alleen te zijn en je baby te begeleiden in het huilen.

  Verbonden met jezelf, je intuïtie en je hart (onderbuikgevoel)

  We gaan de verbinding met jezelf herontdekken. Je op een nieuwe manier verbinden met de aarde en het universum, zodat de energie kan stromen. Er komt balans en je hoort de stem van je intuïtie weer.