Werk met mij | Uitleg & Gebruik

Bloesemremedies

Magie in een flesje!

Speciaal op maat gemaakt

Wat zijn bloesemremedies?

De Engelse arts dr. Edward Bach ontdekte zo’n 60 jaar geleden dat veel psychische en lichamelijke klachten van mensen worden veroorzaakt door hun negatieve gemoedstoestand. Hij ontdekte dat tincturen, gemaakt van wilde bomen, planten en struiken, helpen bij het in juiste banen leiden van emoties zoals angst, onzekerheid en moedeloosheid.

Het zelfgenezend vermogen dat in ieder mens aanwezig is, wordt gestimuleerd. Daarnaast wordt het tekort aangevuld. Dus bij angst voegen we moed toe, waardoor de angst minder aanwezig is. Hierdoor ga je je beter voelen en dit heeft invloed op de algehele gezondheid.

In de loop van de jaren zijn er ook door anderen remedies onderzocht, ontwikkeld en beschreven. Een paar voorbeelden van bloesemremedies waar ik mee werk zijn de Nederlandse Bloesem Remedies, de Yana Kinderremedies, de Zweedse Orchid remedies, de Alaska remedies en de FES remedies.

Ik gebruik bij elk consult mijn magische bloesemremedies.

Bloesemremedies helpen het tekort aan te vullen. Bijvoorbeeld bij angst vullen de bloesems aan met moed.

Bloesemremedies worden gemaakt van de bloesems van planten of bomen. De bloesems worden in het water gedaan met aandacht en liefde, zodat de kracht van de bloesem in het water terecht komt. De energie van de bloem of plant wordt zo als het ware ‘gevangen’ in het water. Bloemen en planten hebben ons wat te vertellen (denk aan een bloemenkrans bij een begrafenis of een bos bloemen bij een verjaardag). De plantenkunde heeft de gezondheidszorg al vaak geholpen met kruiden, in 1932 ontdekte de internist Bach dat bloemen en planten ons konden helpen met onze gezondheid. Hij ontdekte dat elke plant in contact staat met onze emoties.

Het water waar de bloem of plant in wordt gebogen, wordt als hij klaar is, gezeefd en verdund tot de stockflesjes die ik in mijn praktijk heb. Deze druppels helpen bij emoties, zoals angst, verdriet, loslaten, onzekerheid etc. De remedies vullen het ontbrekende aan, zoals moed bij angst.

Wanneer je remedies inneemt geeft elke druppeltje een melodietje en na alle druppels geeft het een liedje. Je gaat dan vanzelf mee resoneren met dit liedje en maakt je deze nieuwe ‘omgekeerde emotie’ eigen.

Bloesemremedies versterken je kracht, geeft je inzichten en bieden emotionele en spirituele steun door je bij de hand te nemen wanneer je hier aan toe bent.

Wanneer je een flesje bloesemremedies mee naar huis hebt gekregen, dan staat er altijd op welke. Onder aan deze pagina kun je nog eens nalezen wat ze doen en hoeveel druppels je mag nemen.

Mogelijkheden

Wanneer je bij mij voor een afspraak komt krijg je meestal een flesje bloesemremedies-mix op maat bij.

Mini consult voor klanten

€25

  • Je komt zelf of met je kind(je) naar mijn praktijk
  • We hebben een kort gesprek
  • We kiezen samen de bloesemremedies uit

Bloesemremedie-mix op maat

€29,95

  • Maak een afspraak (online)
  • We hebben een kort gesprek
  • Ik maak de bloesemremedie-mix op maat
  • Het flesje wordt naar je opgestuurd

Een superfijn Bloesemhulp van Bianca ontvangen. Heel fijn dat ze zich ook op afstand zo goed kan afstemmen en de bloesems netjes verpakt opstuurt. De bloesems en de tekst erbij kloppen helemaal en helpen me om dichter bij mezelf te blijven 

Iris Boonstra

Moeder en Transformatie coach

Ik las over dat de rol die ieder in het gezin heeft, van invloed is op mij als ondernemer in mijn bedrijf. Omdat ik als tweeling ter wereld ben gekomen, maar niet erkend ben tijdens de zwangerschap was ik hier nieuwsgierig naar. Mijn moeder heeft tijdens haar zwangerschap te horen gekregen dat ze 1 groot kind zou krijgen, maar pas bij de keizersnede werd ik ontdekt en als 2e geboren. Het was fijn om samen met Bianca naar dit stuk te kijken. Bianca neemt je mee op een hele prettige en fijne manier, als het ware een reis terug naar toen en wat dat met mij in de buik heeft gedaan, wat voelde ik toen. Door hier met liefde en aandacht naar te kijken en bloesemremedies in te zetten die je op gevoel kiest, hebben we dit op een mooie manier kunnen helen. Voor mij was het belangrijk om me hierin vrij te voelen en dat deze start van mijn leven geen belemmering meer speelt in mijn huidige leven en in mijn bedrijf.

Liefs Marjolein

Marjolein Pennekamp

Moeder en Fotograaf

Bloesemremedies en kinderen

Je constateert dat jouw kind bepaalde emoties en gedragskenmerken heeft tijdens het opgroeien. Dan wil je je kind graag een steuntje in de rug geven gedurende de dag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan school, verjaardagen, sporten, uit logeren of gewoon thuis.

Je wilt uiteraard dat je kind ook rustig, ontspannen, vrolijk, zelfverzekerd en geconcentreerd blijft. Wat nou als je dit kunt ondersteunen met een product dat je kind op een 100% natuurlijke wijze helpt? Bloesemremedies zijn supplementen die jouw kind bij de hand nemen tijdens het opgroeien. 

Kinderen reageren heel goed op bloesemremedies, omdat het een zachte, ongevaarlijke, natuurlijke weg is om kinderen weer bij zichzelf te brengen en hun eigen identiteit weer te herstellen.

Bloesemremedies kunnen bij alle emotionele problemen ingezet worden, maar ook bij lichamelijke klachten bieden ze ondersteuning en/of genezing. Bloesemremedies zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden, van baby tot puber.

Tegenwoordig zijn er veel kinderen die hooggevoelig zijn, de zogenoemde ‘nieuwetijdskinderen’. Deze kinderen hebben veel baat bij bloesemremedies omdat die ze leren om in hun eigen kracht te blijven staan, en daardoor minder spanningen van anderen of hun omgeving overnemen.

“Behandel de zieke, niet de ziekte” was het uitgangspunt van dr. Bach. Met andere woorden: ieder mens is uniek en zijn klacht vereist een unieke behandeling. Op internet worden veel kant-en-klare Bachbloesem mixen aangeboden voor een bepaalde gedragsstoornis of emotionele gemoedstoestand. Deze werkwijze komt niet overeen met het uitgangspunt van dr. Bach en ook niet met mijn eigen ervaringen. Want een ogenschijnlijk gelijk emotioneel- of gedrags-probleem kan van kind tot kind zeer verschillende onderliggende oorzaken hebben.  

In mijn praktijk zet ik niet de klacht of de symptomen centraal, maar de onderliggende oorzaken. Want geen klacht heeft dezelfde oorzaak en bovendien bepaalt de klacht maar voor een deel de juiste samenstelling van de bloesemremedies. Juist de onderliggende oorzaken maken dat kinderen, die ondanks dat sommigen gediagnosticeerd zijn met een identiek ‘label’, toch beter geholpen zijn met een op maat afgestemd flesje bloesemremedies.  Voor de oorzaken wordt voor jouw kind de bloesemremedies op maat afgestemd.