google-site-verification=ajfRBX_1YMdbaek2YuVNLekS340Ztj-KleD_cLtOM48

Bloesemremedies

Bloesemhulp in een flesje!
Speciaal voor jou, je kind of je baby op maat gemaakt!

Bloesemremedies

Magie in een flesje!

Speciaal op maat gemaakt voor jou, je baby, je kind, je tiener.

Bloesem-consult op afstand

Via een video-verbinding (facebook bijvoorbeeld) kunnen we elkaar zien en hebben we hetzelfde consult als ik met je heb als je bij mij in de praktijk zou zijn.

Bloesemremedie-mix op maat gemaakt

Wil je voor een specifiek probleem een flesje magie opgestuurd krijgen?

Dat kan!

Ik heb van te voren een gesprek (via mail of telefoon) met je zodat ik een flesje met bloesemremedies kan maken voor je speciaal voor jou (of een ander gezinslid) gemaakt.

Een superfijn Bloesemhulp van Bianca ontvangen. Heel fijn dat ze zich ook op afstand zo goed kan afstemmen en de bloesems netjes verpakt opstuurt. De bloesems en de tekst erbij kloppen helemaal en helpen me om dichter bij mezelf te blijven 

Iris Boonstra

Moeder en Energetisch Therapeut

Als startend ondernemer werd ik getriggerd door een blog die ging over systemisch ondernemen. De rol die jij in het gezin hebt is, is van invloed is op jou als ondernemer in je bedrijf. Omdat ik als tweeling ter wereld ben gekomen, maar niet erkend ben tijdens de zwangerschap was ik hier nieuwsgierig naar. Mijn moeder heeft tijdens haar zwangerschap te horen gekregen dat ze 1 groot kind zou krijgen, maar pas bij de keizersnede werd ik ontdekt en 2e geboren. Het was fijn om samen met Bianca naar dit stuk te kijken. Bianca neemt je mee op een hele prettige en fijne manier, als het ware een reis terug naar toen en wat dat met mij in de buik heeft gedaan, wat voelde ik toen. Door hier met liefde en aandacht naar te kijken en bloesemremedies in te zetten die je op gevoel kiest, hebben we dit op een mooie manier kunnen helen. Voor mij was het belangrijk om me hierin vrij te voelen en dat deze start van mijn leven geen belemmering meer speelt in mijn huidige leven en in mijn bedrijf.

Liefs Marjolein

Marjolein Pennekamp

Moeder en Fotograaf

Wat zijn bloesemremedies?

Terug in de tijd:
De Engelse arts dr. Edward Bach ontdekte zo’n 60 jaar geleden dat veel psychische en lichamelijke klachten van mensen worden veroorzaakt door hun negatieve gemoedstoestand. Hij ontdekte dat tincturen, gemaakt van wilde bomen, planten en struiken, helpen bij het in juiste banen leiden van emoties zoals angst, onzekerheid en moedeloosheid.

Het zelfgenezend vermogen dat in ieder mens aanwezig is, wordt gestimuleerd. Daarnaast wordt het tekort aangevuld. Dus bij angst voegen we moed toe, waardoor de angst minder aanwezig is. Hierdoor ga je je beter voelen en dit heeft invloed op de algehele gezondheid.

In de loop van de jaren zijn er ook door anderen remedies onderzocht, ontwikkeld en beschreven. Bijvoorbeeld de Nederlandse Bloesem Remedies, de Yana Kinderremedies, de Zweedse Orchid remedies. 

Ik gebruik bij elk consult mijn magische bloesemremedies.

Bloesemremedies helpen het tekort aan te vullen. Bijvoorbeeld bij angst vullen de bloesems aan met moed.

Bloesemremedies worden gemaakt van de bloesems van planten of bomen. De bloesems worden in het water gedaan met aandacht en liefde, zodat de kracht van de bloesem in het water terecht komt. De energie van de bloem of plant wordt zo als het ware ‘gevangen’ in het water. Bloemen en planten hebben ons wat te vertellen (denk aan een bloemenkrans bij een begrafenis of een bos bloemen bij een verjaardag). De plantenkunde heeft de gezondheidszorg al vaak geholpen met kruiden, in 1932 ontdekte de internist Bach dat bloemen en planten ons konden helpen met onze gezondheid. Hij ontdekte dat elke plant in contact staat met onze emoties.

Het water waar de bloem of plant in wordt gebogen, wordt als hij klaar is, gezeefd en verdund tot de stockflesjes die ik in mijn praktijk heb. Deze druppels helpen bij emoties, zoals angst, verdriet, loslaten, onzekerheid etc. De remedies vullen het ontbrekende aan, zoals moed bij angst.

Wanneer je remedies inneemt geeft elke druppeltje een melodietje en na alle druppels geeft het een liedje. Je gaat dan vanzelf mee resoneren met dit liedje en maakt je deze nieuwe ‘omgekeerde emotie’ eigen.

Bloesemremedies versterken je kracht, geeft je inzichten en bieden emotionele en spirituele steun door je bij de hand te nemen wanneer je hier aan toe bent.

Wanneer je een flesje bloesemremedies mee naar huis hebt gekregen, dan staat er altijd op welke. Onder aan deze pagina kun je nog eens nalezen wat ze doen en hoeveel druppels je mag nemen.

Bloesemremedies en baby’s

Je constateert dat jouw baby niet lekker in zijn vel zit. Hij huilt veel, is ontroostbaar, wil niet slapen of heeft last van buikpijn. IN mijn visie zit achter elk lichamelijk probleem een emotioneel probleem verborgen. Wanneer ik op huisbezoek komt, ga ik samen met jou kijken wat de oorzaak is van het probleem van je baby. Hoe komt het dat hij zo veel huilt, niet lekker in zijn vel zit, krijst of niet wil slapen.

Bloesemremedies zijn 100% natuurlijk en kunnen je baby ondersteunen om een rustig, ontspannen, vrolijk en zelfverzekerde baby te zijn. Bloesemremedies helpen je baby bij het opgroeien. Het is een zachte, ongevaarlijke, natuurlijke weg om je baby bij zichzelf te brengen en hun eigen innerlijk licht te laten schijnen.

Baby’s reageren heel snel op bloesemremedies, zodat er meestal slechts 1 consult nodig is!

Uit mijn ervaring met baby’s heb ik ontdekt dat de reis van conceptie tot geboorte ingrijpend is voor je baby. Er zijn kritische momenten in deze reis waar ze alle gevoelens van de omgeving in hun cellen opslaan. Dit noemen ze een imprint en deze imprint kan ervoor zorgen dat je baby veel huilt, niet wil slapen of juist darmkrampjes heeft.

Maak een afspraak voor een gratis hartgesprek en ontdek of ik je kan helpen!

Bloesemremedies en kinderen

Je constateert dat jouw kind bepaalde emoties en gedragskenmerken heeft tijdens het opgroeien. Dan wil je je kind graag een steuntje in de rug geven gedurende de dag. Denk hierbij bijvoorbeeld aan school, verjaardagen, sporten, uit logeren of gewoon thuis.

Je wilt uiteraard dat je kind ook rustig, ontspannen, vrolijk, zelfverzekerd en geconcentreerd blijft. Wat nou als je dit kunt ondersteunen met een product dat je kind op een 100% natuurlijke wijze helpt? Bloesemremedies zijn supplementen die jouw kind bij de hand nemen tijdens het opgroeien. 

Kinderen reageren heel goed op bloesemremedies, omdat het een zachte, ongevaarlijke, natuurlijke weg is om kinderen weer bij zichzelf te brengen en hun eigen identiteit weer te herstellen.

Bloesemremedies kunnen bij alle emotionele problemen ingezet worden, maar ook bij lichamelijke klachten bieden ze ondersteuning en/of genezing. Bloesemremedies zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden, van baby tot puber.

Tegenwoordig zijn er veel kinderen die hooggevoelig zijn, de zogenoemde ‘nieuwetijdskinderen’. Deze kinderen hebben veel baat bij bloesemremedies omdat die ze leren om in hun eigen kracht te blijven staan, en daardoor minder spanningen van anderen of hun omgeving overnemen.

“Behandel de zieke, niet de ziekte” was het uitgangspunt van dr. Bach. Met andere woorden: ieder mens is uniek en zijn klacht vereist een unieke behandeling. Op internet worden veel kant-en-klare Bachbloesem mixen aangeboden voor een bepaalde gedragsstoornis of emotionele gemoedstoestand. Deze werkwijze komt niet overeen met het uitgangspunt van dr. Bach en ook niet met mijn eigen ervaringen. Want een ogenschijnlijk gelijk emotioneel- of gedrags-probleem kan van kind tot kind zeer verschillende onderliggende oorzaken hebben.  

In mijn praktijk zet ik niet de klacht of de symptomen centraal, maar de onderliggende oorzaken. Want geen klacht heeft dezelfde oorzaak en bovendien bepaalt de klacht maar voor een deel de juiste samenstelling van de bloesemremedies. Juist de onderliggende oorzaken maken dat kinderen, die ondanks dat sommigen gediagnosticeerd zijn met een identiek ‘label’, toch beter geholpen zijn met een op maat afgestemd flesje bloesemremedies.  Voor de oorzaken wordt voor jouw kind de bloesemremedies op maat afgestemd. 

Dosering

Aanbevolen dosering voor kinderen en volwassenen.
De dosering is 4 tot 6 keer per dag 4 tot 6 druppels vanuit het doseerflesje.

Aanbevolen wordt het volgende schema:

  • bij het opstaan of ontbijt 4 tot 6 druppels in de mond
  • een paar keer verspreid over de dag 4 tot 6 druppeltjes in de mond óf
    je doet 8-12 druppels in een fles water en drinkt dit gedurende de dag (op je werk of op school)
  • na het avondeten 4 tot 6 druppels
  • voor het slapen weer 4 tot 6 druppels in de mond

Belangrijk is dat je verspreid over de dag de mix inneemt. Dit versterkt de werking van de Bloesem Remedies.

Baby’s of jonge kinderen mogen de druppeltjes ook innemen met een plastic lepeltje.

Wanneer je de druppels oplost in een fles koud water om gedurende de dag te gebruiken, ervaar je een diepere werking. (In warme dranken verdampen de Bloesem Remedies waardoor de werking verloren gaat).

Testen of je minder of meer druppels mag nemen
Ga op een rusige plek zitten en adem een paar keer diep in en uit. Pak dan het flesje met bloesemremedies in je handen. Voel dan of je rusig(er) of onrustiger wordt.

Test je voor je baby of kind, neem hem of haar dan in gedachten!

Voel je je rustig dan mag je vaker een paar druppels nemen en ook wat meer per keer (bijvoorbeeld 6 keer per dag 6 druppels).

Voel je je onrustig worden, dan neem je wat minder vaak en wat minder druppels per keer (bijvoorbeeld 3 keer per dag 3 druppels).

Werkzaamheid
De eerste kleine, subtiele veranderingen worden meestal opgemerkt tussen 14 -21 dagen. De werking verschilt van persoon tot persoon.

Met 1 flesje van 30 ml doe je ongeveer 1 maand.

Gebruiksduur
Bloesemremedies is een mild en plantaardig middel dat geen gewenning kent. Het mag langdurig gebruikt worden. Het mag ook naast andere medicatie of behandelingen gebruikt worden, omdat bloesemremedies niet inwerken op andere therapieën of medicijnen.

Er zijn verschillende systemen Bloesemremedies.

Op je flesje staat geschreven welke remedie je gekregen hebt zodat je die hier nog eens kunt nalezen.

ALA:      Alaska edelsteenremedies
BRN:      BRN alle sets
FES:       FES Californische FES Flower Essences
FOX:      Fox Mountain Zwangerschapsset
GM:        GM-GV Grootmoeder en Grootvader remedies
ORCH:    Orchid Essences Set 1 en 2 of Orchid Airsprays
YANA:    Yana Kinderremedies Set 1 en 2

Contact

Eijkenhofweg 7
5814 AM te Veulen (Venray)

of 06 - 1246 3021

praktijk@bianca-gerritsen.nl