Zwangerschapsmassage |  Postpartummassage  |  Massage na miskraam aboruts of stilgeboorte

Massage

Je bent van harte welkom in mijn sfeervolle en rustgevende praktijkruimte op de boerderij in Venray – Veulen.

Bij alle massages ligt de focus op ontspanning en wordt er gebruik gemaakt van heerlijk geurende en verwarmde olie.

Naast de massage is er tijd om wat te drinken en rustig bij te komen uit de (diepe) ontspanning.

Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage

Je bent misschien wel een van de belangrijkste dingen in je leven aan het doen: je laat op dit moment jouw baby groeien in jouw buik! Hoe bijzonder is dat?!

Echter, het is een feit dat de groei van jouw ongeboren baby veel van jouw energie kost. Daarnaast kan je lichamelijke ongemakken ervaren door je veranderende lichaam.

Juist op dit moment kan het zó fijn zijn om jezelf een moment van ontspanning te gunnen. Even niet alle ballen in de lucht houden en voor anderen zorgen maar juist loslaten. Een zwangerschapsmassage zorgt voor ontspanning, verlichting van jouw klachten en meer energie.

Postpartum massage

Een postpartum massage is heel fijn voor jou als kersverse moeder om opnieuw in contact te komen met je eigen (veranderde) lichaam, de bevalling te verwerken, ruimte te maken voor alle (soms complexe) emoties die horen bij het moeder worden en om jouw borstvoedingsavontuur te ondersteunen.

Ook is het simpelweg lekker om even me-time te hebben en om jouw herstellende lichaam te laten ontspannen.

Deze massage kan zowel in de praktijk als bij jou thuis gegeven worden.

Postpartum massage
Massage na miskraam of stilgeboorte

Massage na miskraam, abortus of stilgeboorte

Jouw lichaam heeft in een korte tijd veel te verduren gehad en jouw hormonen hebben tijd nodig om weer in balans te komen. Door je te laten masseren en door te ontspannen ontstaat er ruimte voor jouw emoties. Hierdoor kan een massage helpen bij verlies.

Je bent het waard om verzorgd en gedragen te worden

Zwangerschapsmassage

Full body 120 minuten:

120,-

Deelmassage gezicht, hoofd, nek, schouders, in combinatie met buik 90 minuten:

90,-

Deelmassage buik in combinatie met bovenbeen, onderbeen en voeten 90 minuten:

90,-

Postpartum massage

Full body 90 minuten in de praktijk:

130,-

(Dit kan ook bij je thuis wanneer je bed op klossen staat. Woon je buiten mijn woongebied dan komen er reiskosten bij)

Miskraam, abortus of stilgeboorte massage

Full body 120 minuten in de praktijk:

120,-

 

Wat krijg ik bij een zwangerschapsmassage?

Doula Geboorte Begeleiding

Om te beginnen mag je even aankomen en even landen van de reis met een kort gesprekje. Geef ook aan wanneer het landen niet zo goed lukt of je veel in je hoofd blijft zitten, dan help ik je al vóór de massage met gronden door een hele fijne hands-on handeling.

De massage is een rustige ontspanningsmassage met natuurlijke biologische oliën, eventueel met een essentiële olie eraan toegevoegd.
Wanneer je zwanger bent lig je op je zij of heb je een half zittende houding. Na de massage is er ruimte en tijd om bij te komen met een kopje thee en is er ruimte voor vragen.
De massage duurt daarom altijd een half uur langer dan de daadwerkelijke massage.

Ik heb ook speciale consulten inclusief massage bij stuit, 40 weken of vliezen gebroken zonder weeën. Zo’n consult duurt 2,5 uur waarin de drukpunten worden behandeld, je een massage op maat krijgt en er alle ruimte is voor je vragen onder het genot van een kopje thee. Wanneer nodig gebruik ik moxa.

Omdat ik Reiki heb geleerd en een 2 jarige opleiding heb gedaan als Spiritueel Coach-Healer stroomt er als vanzelf energie uit mijn handen. Dit kun je voelen en wordt meestal gevoeld als warm, zacht en liefdevol.

Wat krijg ik bij een postpartum massage?

Een postpartum massage is een massage ná de geboorte van je kindje.
Zo’n massage is helend voor je lijf. De ruimte die je baby innam kan leeg voelen, soms zelfs als een gemis. Zoals ze in sommige culturen zeggen, je gaat als moeder bij een geboorte na de sterren om je kindje op te halen en wordt samen met je kindje geboren. Jij als moeder. Dit zorgt ervoor dat je je vaak kwetsbaar voelt, minder stabiel. Door de massage sluit ik als het ware je buik, zodat de energie meer bij jezelf blijft.

Ik gebruik natuurlijke biologische oliën, eventueel met essentiële olie en bloesemremedies.
Daarnaast gebruik ik moxa om warmte te brengen naar je niergebied en baarmoeder. Je bent door de geboorte namelijk heel wat warmte en energie verloren, door de moxa krijg je hier wat van terug.
Ook maak ik gebruik van de helende kracht van castor olie bij de buikmassage en leg ik na de massage er een warme kruik op zodat de olie goed in kan trekken. Castor olie is helend voor de baarmoeder.

De postpartum massage is altijd een volledige massage.
Thuis doe ik dit bij je op bed. Hierdoor kun je in je bubbel blijven wat heel fijn kan zijn. Het nadeel is dat ik soms niet overal even goed bijkan (ik klim bij je op bed). In mijn praktijk lig je op mijn massagetafel wat ervoor zorgt dat ik overal goed bijkan en je even geen mama hoeft te zijn. Het nadeel kan zijn dat je je baby mist (en dan is ontspannen een opgave). Voel dus goed wat voor jou fijn is of bel me even om te overleggen.

Het is handig om op tijd aan te geven dat je deze massage graag wilt, dan zorg ik voor ruimte in mijn agenda.

Gratis mini-training

Laat mij je helpen met mijn ervaring in Babymassage en Verbroken Verbinding Massage

Aanraken en knuffelen is vanuit mijn ouderlijk gezin niets iets natuurlijk. Dit heb ik jaren later geleerd. En wat een rijkdom is het om aangeraakt te worden of een knuffel te krijgen waarin je helemaal kunt ontspannen.

Mijn reis begon met babymassage, waarna ik dit uitbreide naar peutermassage en volwassen massage. Later kwam hier de Verbroken Verbinding Massage bij die ik als magisch ervaar.

En nu ik de training zwangerschapsmassage, postpartum massage en miskraam – abortus – stilgeboorte massage heb geleerd ben ik zo danbaar dat ik dit mag doorgeven aan jou.
Het is zo fijn je gedragen te voelen door iemand anders, je veilig te voelen en te voelen dat je zelfliefde gaat stromen.

Ik heb in mijn rugzakje aan trainingen ook Reiki zitten, dus laat je meevoeren door de helende energie die uit mijn handen stroomt.

Iedereen verdient een massage!
En zeker in de zwangerschap of erna. Gun jezelf dit massage moment.

De massage die ik je geef is met het doel je te laten ontspannen, er hoeft niets opgelost te worden, er hoeft niets geheeld te worden. Er is geen doel of intentie. Alles mag er zijn. De zelfliefde, de joy, het verdriet, de vermoeidheid, de zachtheid of de gespannenheid.

Jij bent bij mij in goede handen.

Warme groetjes Bianca

HypnoBirthing© Bianca Gerritsen