Bang

Je bent zwanger en kijkt uit naar de mooiste dag van je leven. Of tenminste ze zeggen dat de geboorte van je baby één van de mooiste dagen van je leven is.
En terwijl je buik groeit besef je steeds meer dat je die dag moet bevallen. Dat jij die weeën moet opvangen. Hoe ga je die pijn ondergaan? Hoe zorg jij ervoor dat je baby wordt geboren en jij niet vergaat van de pijn?

Ik merkte tijdens mijn bevallingen dat angst en pijn onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Hoe banger ik was, hoe meer pijn ik voelde. En hoe meer pijn ik voelde hoe angstiger ik werd. En dat zorgde ervoor dat de bevalling minder soepel verloopt. Mijn vagina, mijn baarmoederhals, mijn perineum openden niet makkelijk, doordat ik alles op slot hield vanwege de angst en de pijn die ik voelde. Hoe moet onze baby dat toch gevoeld hebben, misschien wel als een muur waar ze doorheen moest duwen.

 

Dit kan anders!

Echt waar.
Ik leer je graag hoe je uit deze negatieve spiraal blijft van angst, pijn, angst, meer pijn en weer meer angst.
Ik gun namelijk elke mama een bevalling waar jij met een goed gevoel op kan terugkijken. Dat verdien jij!
En hoe fijn denk je dat het voor je baby is, wanneer je baby voelt dat jij vertrouwen hebt in je bevalling. En er soepel uit kan glijden?

 

Hoe kijk jij tegen je bevalling aan?
Zie je er tegenop?
Of doe je alsof de angst er niet is?

Tip!

Elke week ben ik aanwezig in mijn facebookcommunity ‘Voorbereiden op je bevalling’. Het is een groep waar we elkaar kunnen helpen en met elkaar kunnen delen.
Super leuk als je lid wordt.

Voorbereiden op je Bevalling