Wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe?

 

Het is alweer lang geleden dat ik mezelf voorstelde en jou uitlegde waarom ik doe wat ik doe.
En omdat er de laatste jaren heel veel is gebeurd en ik enorm ben gegroeid wordt het tijd om een nieuw bericht hierover te delen. Ik ben namelijk begonnen als doula en werkzaam als HypnoBirthing docent.
Je kunt hem ook in video bekijken op mijn youtube kanaal.

Ik ben Bianca Gerritsen, getrouwd en moeder van 6 kinderen.
En het moeder worden van deze kinderen heeft mij op dit pad gezet. Ik merkte namelijk bij het opvoeden dat het geboorteverhaal een enorme impact heeft op het leven. Al die gebeurtenissen en ervaringen die je als baby opdoet in die eerste maanden van het leven geven een blauwdruk voor de rest van het leven. Ik denk dat deze maanden in de buik vanaf de conceptie tot en met de geboorte de meest impactvolle ervaringen geven die opslaan in ons lijf.
Dit weten we niet bewust, omdat onze hersenen nog niet af waren, maar misschien wel juist daarom slaan we alle ervaringen op in onze cellen, in ons celgeheugen. Vandaar dat ik bij onze kinderen (de oudste is 20 en de jongste 9) nog steeds bepaalde patronen terug zie van hun geboorteverhaal. En ook bij mezelf merk ik sommige patronen op.

Deze patronen zijn niet erg. De patronen passen ook bij mij, ze hebben ervoor gezorgd dat ik nu ben wie ik ben en ben ik een veel beteren doula en HypnoBirthing docent.
Dat is de reden dat ik enkele jaren geleden ben begonnen met het begeleiden van kinderen en volwassenen met het geboorteverhaal. En hoewel ik dit van tijd tot tijd nog steeds doe, miste ik iets.

HypnoBirthing kwam op mijn pad!
Ik weet niet meer hoe, maar ik voelde een hell-yes en het heeft me al zoveel gebracht. Ik merk dat ik nu meer vanuit zachtheid de mensen kan begeleiden, alsof er een stuk van mijn hart is geopend. Met de technieken van HypnoBirthing komen zwangeren (en hun partners) in een andere staat van zijn. Daardoor worden de baby’s op een andere manier geboren waardoor het geboorteverhaal minder speelt. Ik denk dat er altijd een geboorteverhaal met patronen blijft bestaan, omdat we iets te doen hebben hier op aarde, omdat we iets te leren hebben. Ik bedoel dat er minder vaststaande patronen zijn. Wanneer er (enorme) problemen in het geboorteverhaal liggen zijn de patronen heel duidelijk en niet zo makkelijk te shiften of te helen. En vergeet hierbij ook de patronen van ons als moeders of vaders niet. Soms spelen er al generaties dingen mee, die we doorgeven aan onze kinderen.

Ik merk al een enorm verschil met een bewuste voorbereiding op de geboorte als doula en ook als HypnoBirthing docent (vooral de privé cursus). Dat komt omdat we dieper kijken, dus ook naar onze patronen als ouders en een bewuste verbinding maken met onze baby in de buik. Wanneer je als ouder begrijpt hoe dit geboorteverhaal kan doorwerken heb je een enorme voorsprong in de periode na de geboorte!

Ik word elke keer weer diep in mijn hart geraakt wanneer ouders ervoor kiezen om zo’n fijne zachte start aan hun baby te geven. De wereld wordt zo bij elke geboorte een beetje mooier en daar mag ik aan bijdragen. Dat is toch gaaf?!
Deze baby’s krijgen een liefdevolle start die ik nooit gekregen heb, die liefde van mijn moeder krijgen heb ik altijd gemist en die liefde geef ik nu door aan onze kinderen. Dat is mijn Why, de reden dat ik doe wat ik doe. En daarom ben ik ook zo dankbaar.

Ik ben doula, ook als ik niet als doula werkzaam ben, ik doula-en (we maken er een werkwoord van) de hele dag door. Het geeft hele andere gesprekken met onze kinderen omdat ik veel meer in het nu aanwezig ben, volledig aanwezig ben en ik de uitwisseling van informatie belangrijk vind. Het voordeel is dat ik niet boos hoef te worden. En daar bedoel ik niet mee dat ik nooit boos word 😉 Het is een gezin met 6 kinderen en ook ik schiet heus wel eens uit mijn slof en soms zelfs meer dan eens, haha. Ook ik ben maar een mens. Echter bij de gesprekken waar het belangrijk is ben ik er volledig. Dan groeien we samen en leren we van elkaar, dan kan ik er echt voor ze zijn met al mijn wijsheid en liefde. Dat doula-en neem ik mee in mijn leven, dat heeft mijn leven ook echt veranderd en verrijkt.

Als doula bij een geboorte vind ik het zo fijn en belangrijk wanneer we met z’n allen een team vormen om de zwangere en haar baby heen. En het liefste om de zwangere, haar baby en haar partner heen. Dat die 3 eenheid gewaarborgd wordt, geëerd wordt. Het is zo fijn dat we dit teamgevoel, dit energieveld kunnen creëren met alle zorgverleners die erbij komen. Dan is er een gedragen sfeer waardoor de zwangere zich gehoord en gezien voelt!
En dan ook nog bij de geboorte mogen zijn, die transformatie van in de baarmoeder naar onze wereld, naar de aarde is ongelooflijk mooi en teder en krachtig en liefdevol en zwaar en intens. De baby die dan langzaam moet aarden (net zoals de zwangere die nu ineens moeder is).

Dus ik hou van mijn werk, ik ben mijn werk.

 

Wil je meer weten, wil je een kennismakingsgesprek?
Plan dan HIER een hart-gesprek in!
Dit hart-gesprek kan via zoom plaatsvinden, liefste met je partner erbij. Maar kan desgewenst ook bij je thuis.

Tip!

Wil jij mijn gratis geboorteplan ontvangen?
Klik dan op onderstaande knop en je ontvangt hem in je mailbox!