Hoe wil je baby geboren worden?

 

Wist jij dat je baby heel graag zelf zijn geboorte wil beginnen?
Ik ga het je uitleggen.
Stel dat jij een belangrijk project krijgt, een project waar je naar uitkijkt en een taak die zo belangrijk is dat jíj hem mag doen. Je bereid je voor op deze taak en dan, net voordat je wil beginnen, start iemand anders je werkzaamheden. Nu voelt het waarschijnlijk alsof jij dit project niet meer leidt, maar dat je wordt geleid. Het voelt misschien zelfs als falen.

Zo is dat ook voor je baby.
Jouw baby wil graag dit project van groeien in je buik zelf afmaken door geboren te worden op zijn (voor de leesbaarheid gebruk ik voor de baby de hij-vorm) tempo. Hij wil de start geven. 

Jouw baby wil in verbinding met jou zijn geboorteproces ingaan. Hij wil het niet alleen doen. Hij wil zich gesteund en veilig voelen. 
Je baby wil graag geboren worden in een rustige en liefdevolle omgeving. Denk aan zacht licht, zacht praten en liefdevol praten. Je kunt je baby nu al verwelkomen door te vertellen hoe welkom hij is en dat je ontzettend veel van je baby houdt. 

Voor jou is het belangrijk dat de mensen die je omringen respect hebben voor het geboorteproces. Dan voel jij je gehoord en gezien en hopelijk ook geliefd. Dat maakt zoveel verschil.
Zie maar eens voor je dat jij de belangrijkste in de kamer bent en dat iedereen zich aan jouw wensen aanpast, dat jij serieus wordt genomen en dat jij helemaal vertrouwd op je lijf en je hieraan kan overgeven. Dat je wordt aangemoedigd, gestreeld, gemasseerd en gedragen (figuurlijk ga ik van uit 😉)
Zou dit gevoel niet ook heel belangrijk zijn voor je baby?
Jouw baby heeft die behoefte aan rust en liefde om jullie heen ook. Ook hij heeft het nodig dat hij gezien en gehoord voelt. Dat het veilig is om geboren te worden.

Natuurlijk heeft je baby geen behoeften aan interventies, aan ingrijpen in het geboorteproces. Dat betekend niet dat het soms noodzakelijk is en zelfs levensreddend en dat je baby je dan dankbaar is.
Maar in eerste instantie wil je baby dit project zelf afronden, dus zelf geboren worden. Zonder hulp van buitenaf. Hij wil graag zijn eerste succeservaring beleven.

Heb jij er al eens over nagedacht hoe jouw baby geboren wil worden?
Veranderen er nu dingen voor je?
Deel je ervaring met me!

Woensdag 12 januari geef ik een gratis masterclass over het geboorteverhaal.
Hoe kan het dat je de indrukken die je als baby ervaart als blauwdruk meeneemt naar je verdere leven. Dat je dus onbewust reageert vanuit deze ervaringen.
Het wordt weer erg leuk.
Opgeven kan via deze link.


Zaterdag 15 januari start er weer een cursus HypnoBirthing®
live in mijn praktijk van 9:30 tot 12:00 uur!
Wil je liever thuis op de bank de cursus volgen, stuur me dan een berichtje!
Meer informatie lees je via deze link