Te laat of overtijd…

 

Ja, ik ben te laat.
Zal vast aan mijn geboorteverhaal liggen 😉

Volgens de geldende normen zorg je dat iedereen de beste wensen heeft gekregen voor de eerste week om is. Tja, dan ben ik te laat, haha.

Toch wil ik je de beste wensen wensen.
Dat het komende jaar een jaar mag zijn vol dankbaarheid, joy, bliss en warmte.
Dat al je wensen uit mogen komen!

Dat je zwanger mag worden als dat je wens is, of een prachtige bevalling krijgt hoe en waar jij ook gaat bevallen. Dat je baby een fijne geboorte mag ervaren en dat jij je baby begrijpt. Want als je het geboorteverhaal van je baby begrijpt heb je geen handleiding meer voor je baby nodig.

Te laat geldt ook voor de zwangeren onder mijn klanten die voorbij de 40 weken komen.
Maar is dat eigenlijk wel zo?
Is de uitgetelde datum zo belangrijk?
Ik vertel mijn klanten dat ze die datum mogen vergeten, dat ze die datum in de kluis mogen stoppen en niemand vertellen. Je bevalt wanneer jij en je baby er klaar voor zijn. Wanneer jij je kunt openen en kunt loslaten (figuurlijk en letterlijk je baby loslaten). En dat is lang niet altijd makkelijk.

De druk van je omgeving over die datum en elke dag erna kan beklemmend en stressverhogend werken. Elke dag die telefoontjes of appjes. Elke dag mensen die vragen hoe het gaat, of je het nog volhoudt en of je al wat voelt.
Maar pas na de 42 weken ben je overtijd.
Wist je dat de gemiddelde zwangerschapsduur bij een eerste baby 41 weken en 3 dagen is?
Ook je verloskundige kan nu ineens vanuit een andere energie, vanuit een ander protocol jou benaderen. Ze wil nu ineens allerlei handelingen doen. Vaker controle, vaker naar het ziekenhuis voor een ctg, strippen en zelfs vliezen (laten) breken.
Deze druk is vaak nog heftiger dan die van je directe omgeving, want je verloskundige heeft het beste met je voor en heeft ervoor geleerd. Toch?

Jij hebt een keuze, altijd. Elke moment!
Wil je de extra controles? Wat zijn hiervan de voordelen en wat de nadelen?
Wat ga je doen met de uitkomsten van het ctg of de extra controles? Doe je deze extra controles voor jezelf of voor je verloskundige?
Dat zijn vragen die je jezelf én je verloskundige mag stellen.
Jij mag namelijk ook nee zeggen, net zoals je ook ja mag zeggen. Beide is een duidelijk antwoord.

En qua veiligheid gaat het over 99,9% bij 41 weken,
99,8% bij 42 weken en 99,6% bij 43 weken.

Mijn klanten vertel ik dat je deze gesprekken met je verloskundige moet voeren rond de 24 weken zwangerschap. Dan is het duidelijk wat je wilt en waarom. Want zo ver in de zwangerschap heb je nog maar 1 behoefte en dat is ontspannen!
Wanneer je gespannen bent geeft je lijf het sein onveilig af. Dat voelt je baby. Je belangrijkste taak van elke dag is dus ontspannen en in vol vertrouwen je bevalling voor je zien. De wet van aantrekking laten werken, want wat aandacht krijgt groeit. Hier kunnen de ademhalingstechnieken voor je werken, net zoals de rugzak vol ontspanningstechnieken die ik je graag aanreik. Ook kan het helpen om de natuur in te gaan en je gedachten los te laten en je te focussen op het hier en nu. Langzaam raakt je lijf en je mind meer en meer ontspannen. En kan je lijf zich veilig voelen. En ook dat voelt je baby.

Woensdag 12 januari geef ik een gratis masterclass over het geboorteverhaal.
Hoe kan het dat je de indrukken die je als baby ervaart als blauwdruk meeneemt naar je verdere leven. Dat je dus onbewust reageert vanuit deze ervaringen.
Het wordt weer erg leuk.
Opgeven kan via deze link.


Zaterdag 15 januari start er weer een cursus HypnoBirthing®
live in mijn praktijk van 9:30 tot 12:00 uur!
Wil je liever thuis op de bank de cursus volgen, stuur me dan een berichtje!
Meer informatie lees je via deze link