Het beeld van een barende vrouw die lacht en praat en geniet hebben we niet echt.

Het beeld wat we veelal op TV zien zit veel meer in ons brein. De vrouw die bevalt terwijl ze schreeuwt van de pijn, op een bed op de rug met de benen in een beugel, de kin op de borst en persen maar. Deze vrouwen zijn vaak bang voor de bevalling, de pijn of een ingreep. Hier past geen humor bij.

Ik houd ervan om een ander beeld te scheppen.

Want zo hoeft het niet te zijn.
Het eerste beeld wat ik beschreef, de vrouw die aan het bevallen is én lacht, grapjes maakt, haar partner kust en in een bubbel van verliefdheid, ontspanning en humor zit vind ik persoonlijk een veel mooier beeld.
En zo kan het ook!

Wanneer je echt kunt ontspannen, ten alle tijden, dan ga je als vanzelf in een bubbel. Maar wanneer er geen wee is, kun je best weer even uit je bubbel en genieten. Humor is fijn, omdat je dan in de ontspanning blijft.
Humor heb je wanneer jij je veilig voelt. En dat voelt je baby.
Ik kan me nog goed herinneren dat ik de weeën gewoon goed kon opvangen, dat ik geen pijn voelde (ik voelde de wee wel, en keerde naar binnen om met de wee mee te ademen, maar het deed geen pijn). Dat gaf me zelfvertrouwen, vertrouwen in mijn lijf en vertrouwen in mezelf. Ik kan dit.

Hoe fijn is het wanneer jij geniet van de reis die een bevalling heet.

Hoe geweldig is het wanneer jij met humor, een gevoel van veiligheid en ontspanning jezelf en je baby gerust kunt stellen. Dat angst verdwijnt of echt veel minder wordt.
Met een goede voorbereiding kun jij dit ook bereiken!

Humor laat zware dingen lichter worden.
Humor laat je lachen, waardoor de stress-hormonen kunnen afnemen en de fijne hormonen kunnen verdubbelen. Je angst blijft zo weg of wordt minder!
Humor kan er dus zomaar voor zorgen dat jouw bevalling sneller gaat.

Wil jij je voorbeiden op je bevalling?

Elke week ben ik aanwezig in mijn facebookcommunity ‘Voorbereiden op je bevalling’. Het is een groep waar we elkaar kunnen helpen en met elkaar kunnen delen.
Super leuk als je lid wordt.

Voorbereiden op je Bevalling