Onze dochter huilde na haar geboorte veel, heel veel.
Dit begon al in het ziekenhuis wanneer ik naar de wc wilde, ze werd altijd wakker en begon te huilen. Ook wanneer ik me nog niet eens bewogen had. Het duurde echt even voordat ik uit bed was, want door de keizersnede deed alles pijn.
Ze heeft 10 maanden heel veel gehuild. Al heb ik haar nooit betiteld als huilbaby.
Ze huilde zoveel, dat ik me vaak echt geen raad meer wist.
Ze was ons tweede kindje en ik zou toch moeten weten hoe ik onze baby kon troosten?

Ik zeg niet dat ik alles had kunnen voorkomen.
Maar wanneer ik meer had geweten over het verwelkomen van onze baby en over wat haar geboorteverhaal voor invloed had, dan had ik me niet zo radeloos en wanhopig gevoeld.
Mijn donkerste momenten waren wanneer ik gewerkt had en zij die nacht alweer niet geslapen had. Pff en dan moet je in de ochtend er toch uit, want je andere kind is wakker. De dag is begonnen. Ik kan me nog momenten herinneren boven aan de trap met donkere gedachten wat ik zou kunnen doen om dat huilen te stoppen. Niet dat ik ook maar één moment iets zou doen met deze gedachten. Ik schrok zelfs zo van die gedachten dat ik ze nooit aan iemand heb verteld. Ik vertelde altijd dat alles goed ging, dat onze dochter veel huilde, maar dat dat erbij hoorde.

Gedrag is altijd logisch

Ik wilde dat er iemand was die mij had verteld dat haar huilen logisch was. En dat ik dat helemaal niet kon weten. Dat ik het met de kennis die ik had ontzettend goed deed. Ik was er voor onze dochters en probeerde alles uit wat ik kon bedenken.
Wanneer iemand had verteld dat mijn angst voor de bevalling een onbewuste reden had, had ik wat met die angst kunnen doen en had onze dochter hier geen last van gehad. Dan was de geboorte zo anders verlopen. In mijn regie, met respect voor mijn wensen. Dan had ik bewuste keuzen kunnen maken en onze dochter hierop kunnen voorbereiden.
Wat had ik graag gehoord wat haar reis van conceptie tot en met haar geboorte voor invloed op haar had gehad. Dan had ik alles zo goed begrepen.
Het huilen en niet slapen was zo logisch.

 

Ik heb een missie.
Ik wil duizenden baby’s helpen met een nieuwe start waarin ze worden gehoord en gezien.
Ik wil hun mama’s helpen hun baby echt te begrijpen.

Want wat bij mij gebeurde hoeft bij jou niet zo te gaan.

Elke week kom ik live in mijn facebookcommunity Intuïtief Moederdschap met tips en inspiratie. Het is een groep waar we elkaar kunnen helpen en met elkaar kunnen delen.
Super leuk als je lid wordt.