Waar is jouw moederlijke intuïtie?

Ik weet nog als de dag van gisteren dat ik moeder werd en ik dacht dat ik ons kindje wel zou begrijpen, ze had immers 9 maanden in mijn buik gezeten en ik was verpleegkundige. Ik had in mijn opleiding allerlei informatie gekregen over baby’s en daarbij was ik niet de eerste moeder in deze wereld. Dus ik was beter voorbereid dan velen. Ik kon dit. Toch?!

En jee, wat viel dat tegen.

Onze lieve kleine meid huilde en huilde en ik wist niet waarom. Ze keek me vragend en misschien wel hulpeloos aan. En ik keek zeker hulpeloos en machteloos terug. Wat te doen?
Ik voelde me erg onzeker. Deed ik het wel goed? Was ik een slechte moeder? Ik moest toch weten wat te doen? Ik heb toch een intuïtie, een moederlijke intuïtie?
En met alle informatie die ik had, was er nooit gesproken over het gegeven dat een baby angstig kon kijken, verdriet kon hebben of zo-wie-zo emoties konden voelen en/of uiten. Dus ik stond er niet echt bij stil om vanuit de ogen van onze dochter naar de wereld te kijken.

Wat was ik dan blij dat mijn echtgenoot ‘s avonds thuis kwam en ik onze dochter aan hem kon geven. Kon ik doen waar ik wel goed in was. Koken of de tafel opruimen of stofzuigen.
En onder die klusjes piekeren hoe slecht het me afging.
En natuurlijk ging mijn dochter in de rust bij mijn echtgenoot, lagen ze samen te slapen op de bank.

Herken jij dat?
Is jouw moederlijke intuïtie al ontwikkeld en hoorbaar? Of heb jij net zoals ik moeite met het horen van die innerlijke stem?
Misschien ben jij ook net moeder geworden of alweer moeder geworden. En is het ontzettend  moeilijk om je baby te helpen omdat je gewoon niet weet wat je moet doen. 

Intuïtie is niet aangeboren, je ontwikkelt het. Door te oefenen, door contact te maken met je baby en te leren vertrouwen op je gevoel.

Moederlijke intuïtie is niet aangeboren, je ontwikkeld het!

Één van de moeilijkheden met het ontwikkelen van je moederlijke intuïtie is dat er pijn uit het verleden tussen kan zitten. Hoe ben jij als baby gehoord en gezien? Hoe werd jij als kind gehoord en gezien? Mocht jij jouw emoties voelen en tonen? Of werd je gesust?
En hoe zit het met je zelfvertrouwen en je eigenwaarde?

Weet dat er altijd een verbinding is tussen jou en je baby. Ook als je die verbinding niet altijd voelt of beschadigd lijkt. Jullie zijn met elkaar verbonden. En jij hebt invloed op deze verbinding. Je hebt invloed op je baby, altijd. Kijk vanuit rust en vertrouwen naar je baby. Kijk naar hoe je baby eruit ziet, wat laat hij zien aan oogjestaal, handjestaal, lichaamstaal en het geluid van het huilen?

Je zult merken dat je hierdoor beter kunt luisteren naar je intuïtie. Je versterkt je intuïtie door erop te vertrouwen en er mee te oefenen.

 

Wil jij meer weten over hoe jouw geboorte invloed heeft op jouw gedrag?

Dinsdag 10 november geef ik hier een gratis webinar (online lezing) over.
Ben jij erbij?

Elke week kom ik live in mijn facebookcommunity Moederlijke Intuïtie met tips en inspiratie.
Super leuk als je lid wordt.