Bij mijn bevalling kon ik dat de ene keer heel goed en de andere keer niet.
Voor mij lag dat aan de voorbereiding.
Toen ik me niet goed voorbereid voelde (in die tijd bestond een cursus uit kletsen en wat oefeningen doen) kon ik die angst ook niet beïnvloeden. Ik was in paniek en had geen idee hoe ik het voor elkaar moest brengen om te ontspannen. Ik kon mezelf wel uit de paniek praten en uiterlijk leek ik ook best ontspannen. Maar de spanningen gierden door mijn lijf en daar had ik geen controle op.

Door de spanningen, de zorgen of de angst voel je de pijn beter en sneller.
Niet handig bij je bevalling.
Ook merkte ik dat na een goede voorbereiding, ik wel naar de ontspanning kon. Ik kon me ten alle tijden ontspannen. Tijd bestond niet en ook de pijn was niet noemenswaardig. Ook niet tijdens de bevalling zelf, ook niet tijdens de ‘ring off fire’ .

Wil jij 3 waardevolle tips? Vraag dan een gratis Hart-gesprek aan.
Dat doe ik namelijk graag, praten met mensen zoals jij.

 

Ik heb beperkt plek, dus aarzel niet en stuur me nu een bericht!