Wat is het verschil en zijn er overeenkomsten?

 

De cursus HypnoBirthing® is voor mij de meest praktische en waardevolle cursus die ik ken. Dat zegt natuurlijk niet alles, want ik heb geen andere educatieve cursussen gedaan.
Wel kan ik zeggen dat ik deze cursus super waardevol vind omdat je leert anders naar je bevalling te kijken. Je leert met een andere mindset te kijken naar angst, spanning en pijn. Ik ga je uitleggen waarom deze begrippen zo verstrengeld zijn met geboorte en bevallen. Daarnaast ga ik je ook uitleggen hoe een natuurlijke geboorte gaat wanneer jij je kunt overgeven aan je intuïtie en je lijf. Hoe soepel het dan kan gaan. Wanneer jij je hoofd met alle gedachten en prikkels tot rust kunt manen zal je lijf ook veel meer kunnen ontspannen.
De magie van je lijf is prachtig, hoe jij en je baby samenwerken, hoe de hormonen van jou samenwerken en weer interactie heeft met je baby. Het is een bijzonder proces wat je vóór en tijdens je bevalling kunt beïnvloeden.

In de cursus gaat het ook om regie pakken.
Om te weten welke vragen je aan je hulpverlener kunt stellen, zodat jij een keuze kunt maken die bij jou past. Zodat je bevallingswensen ook uit kunnen komen en niet alleen maar wensen blijven.
Natuurlijk bereiden we ons in de cursus ook voor op plan B en plan C, zodat je op de meeste dingen bent voorbereid en jij je tijdens de bevalling kunt richten op je bevalling en je baby.
Je partner is niet degene die naast je zit en je hand vasthoudt. Dat mag wel, maar hij is vooral de bewaker van je bubbel. In de cursus ga ik jullie leren hoe je partner deze bubbel kan handhaven of weer opbouwen. Hoe hij er het beste voor kan zorgen dat jij je kunt ontspannen.

En tenslotte vertel ik je over je baby, over wat je baby ervaart en beleeft in de buik en tijdens de geboorte. Over hoe jij je baby het beste kunt begeleiden in de voor hem of haar nieuwe wereld.

 

Dit was in een notendop iets over mijn cursus.
Maar hoe zit het dan met het traject Licht op je bevalling?

 

In dit traject gaan we echt kijken naar wat jij nodig hebt!
Dit traject gaat een laag dieper. We gaan namelijk kijken naar wat de reden is dat je het spannend vind. Deze reden kan liggen in een vorige bevalling of zelfs in je eigen geboorte. Want hoe jij geboren bent heeft invloed op hoe je nu in het leven staat. Je hebt deze eerste indrukken opgeslagen in het geheugen van je cellen. Dat is ook de reden dat je dit niet bewust weet, maar dat wel je lichaam hierop reageert.

We gaan datgene wat in de weg staat (van hersenspinsels tot angst) helen. Dit doe ik door met je te praten en je mindset te veranderen, waardoor jij handvatten krijgt hoe jij dit bij jezelf kunt helen. Maar ik werk ook met EFT, mediteren, energetische healing en bloesemremedies. Hierdoor kunnen we de diepste en grootste pijn, angst, blokkade of patroon aanpakken en transformeren. Je komt hierdoor meer in contact met je intuïtie, met je lijf, met je gedachten en je gevoelens. Je bent weer in verbinding met je ware zelf, zonder de pleisters van angst, pijn, spanning of trauma.

Natuurlijk gaan we daarnaast ook kijken welke oefeningen en ademhalingstechnieken jij nodig hebt én ga ik met je in op wat jouw baby ervaart en hoe jij je baby het beste kunt helpen.
 
 
En je kunt de cursus en het traject met elkaar combineren!

Dan maak ik je traject op maat en geldt er een andere (lagere) prijs.

Heb je hier vragen over of wil je meer weten?
Mail me of vul het contactformulier in.

 

 

Gratis Masterclass Vanuit vertrouwen bevallen!
Woensdag 9 februari om 19:30 uur

Tip!

Elke week ben ik aanwezig in mijn facebookcommunity ‘Liefde voor baby’s’. Het is een groep voor aanstaande en prille mama’s waar we elkaar kunnen helpen en met elkaar kunnen delen.
Super leuk als je lid wordt.

Liefde voor baby's